Responsive Menu
Add more content here...


SCM Zalău a transferat un cubanez cu nişte calități incredibile

Voleibalistul de 25 de ani a jucat în cupele europene cu titrata Vero Volley Monza şi a cucerit medalii în Elveţia, dar şi în România, cu Dinamo Bucureşti

by Călin ONICAŞ
0 comment 664 views
A+A-
Reset

În sezonul trecut, SCM Zalău a avut în lot doi cubanezi – centrul Thiago Suarez Mendoza şi ridicătorul Lyvan Taboada. În această vară, Taboada s-a transferat în Elveţia. Pentru noua stagiune, însă, sălăjenii ar putea beneficia tot de serviciile a doi cubanezi.

Recent, Zalăul a parafat înţelegerea cu Daniel Alejandro Ramírez Pita (n. 10 ianuarie 1999, 198cm), un voleibalist valoros, care are un CV bogat.

Ramírez Pita a evoluat un singur sezon în ţara natală, după care a ajuns în Europa. Cubanezul a fost transferat de italienii Vero Volley Monza, unde a evoluat timp de două sezoane într-unul dintre cele mai puternice campionate din lume (2019 – 2021)! În tricoul celor de la Monza, americanul s-a clasat pe locul 4 în Serie A1 (sezonul 2000 – 2021).

În următorul sezon, Ramírez Pita a jucat pentru Lausanne UC, formaţie care s-a clasat pe locul 4 în campionatul Elveţiei. În Ţara Cantoanelor, cubanezul a obţinut medalia de bronz în Cupa Elveţiei şi a evoluat cu succes în Challenge Cup, acolo unde elveţienii au ajuns până pe locul 5.

În vara anului 2022, Ramírez Pita a fost transferat de Dinamo Bucureşti, echipă ce se bătea la titlu. Până la urmă, gruparea din capitală a ratat podiumul, dar a obţinut medaliile de bronz în Cupa României, cucerind şi Supercupa României, evoluând în CEV Cup.

Ultima stagiune l-a găsit tot în România pe Ramírez Pita, de data aceasta în tricoul celor de la Ştiinţa Explorări Baia Mare. La gruparea din capitala Maramureşului, jucătorul în vârstă de 25 de ani a fost unul dintre cei mai buni oameni.

Managerul Adrian Feher l-a dorit la Zalău şi până la urmă valorosul fals a semnat un transfer cu SCM Zalău!

“Ramirez este un jucător cu niste calități incredibile. Sigur, spectatorii zălăuani se vor bucura să îl vadă evoluând la SCM Zalău. Ne bucurăm că a ales să facă parte din echipa noastră și sperăm împreună să facem un sezon bun, atât pe plan intern cât și în viitoare ediție a cupelor europene”.

Adrian Feher, managerul echipei SCM Zalău  

 

CV – Daniel Alejandro Ramírez Pita

2018 – 2019: Granma (Cuba)

2019 – 2021: Vero Volley Monza (Italia)

2021 – 2022: Lausanne UC (Elveţia)

2022 – 2023: Dinamo București

2023 – 2024: Ştiinţa Explorări Baia Mare

 

Amănunte pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 19 iunie. 

You may also like

Leave a Comment