Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. SCM Zalău a scăpat victoria printre degete cu Viitorul Şelimbăr

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 30 views
A+A-
Reset

Deşi oaspeţii au fost cei care au deschis scorul, echipa antrenată de Duţu Pop a revenit şi în repriza secundă a condus cu 2 – 1 după golurile lui Sebastian Culda şi Răzvan Dulap. Zălăuanii au avut avantaj până în minutul 90+3, când sibienii au făcut 2 – 2 astfel că SCM Zalău trebuie să se mulţumească cu un punct după un joc cu un adversar redutabil


Faţă de partida cu Unirea Dej, SCM Zalău a arătat mult mai bine, mai ales din punct de vedere al lotului, deoarece în primul 11 au apărut doi jucători cu experienţă, Raul Vitan şi Sebastian Culda. Şi adversarul a fost unul mult mai incomod, în condiţiile în care Viitorul Şelimbăr a venit la Zalău cu jucători ce au trecut prin Liga a II-a, chiar şi prima ligă, cum a fost cazul lui Alexandru Curtean.

Sibienii au dominat începutul de joc, iar primul pericol a venit încă din minutul 3, când Andrei Stanciu a şutat în plasa laterală a porţii lui Băican. Oaspeţii au dus minge mai mult spre careul advers, în timp ce SCM Zalău a răspuns abia prin minutul 17, la o fază lucrată între Raul Vitan şi Sebastian Duma.

După 25 de minute, Viitorul Şelimbăr a deschis scorul prin cel mai experimentat jucător din lot: Alexandru Curtean. Fostul dinamovist a marcat din lovitură liberă de la aproximativ 30 m, iar mingea l-a surprins pe Claudiu Băican şi a intrat în poartă!

SCM Zalău a răspuns rapid şi după o fază frumoasă de atac a reuşit egalarea în minutul 34. Acţiunea a fost începută de Sebastian Duma, care a trecut de mai mulţi adversari şi a scos balonul la marginea careului, de unde Sebastian Culda a marcat spectaculos. Mai întâi balonul a lovit transversala şi a căzut undeva pe linia porţii, însă asistentul a fost pe fază şi a validat golul.

Viitorul Şelimbăr a mai avut o ocazie mare prin Curtean, tot din lovitură liberă, însă de data aceasta, Băican a respins, astfel că la pauză, scorul a fost 1 – 1.

La reluare, jocul a devenit mai echilibrat, iar acţiuni de poartă au avut ambele echipe, însă nu foarte periculoase. Sebastian Duma a făcut un meci reuşit şi centrările sau acţiunile sale au pus în pericol defensiva adversă. În minutul 75, oaspeţii au cerut un penalty, dar „centralul” Claudia Adina Popa a dictat simulare. Câteva minute mai târziu s-a marcat la cealaltă poartă, iar SCM Zalău a făcut  2 – 1 prin Răzvan Dulap, cel care a înscris cu o lovitură de cap după o centrare perfectă a lui Sebastian Duma, din corner.

Finalul a fost dramatic, iar SCM Zalău a încercat să conserve avantajul minim, dar nu a rezistat presiunii echipei din Şelimbăr. Fotescu putea egala în minutul 90, dar şutul său a fost prins de Băican. Sibienii nu au mai ratat ţinta în minutul 93 când Ciprian Natea a făcut 2 – 2, cu un şut din 10 m, la colţul lung.

Acesta a fost şi rezultatul final, iar SCM Zalău a scăpat printre degete prima victorie din Liga a III-a. Însă şi acest punct este unul de moral pentru formaţia zălăuană, în perspectiva jocurilor următoare.

Deocamdată, SCM este la -5 în clasament, iar în etapa viitoare va juca în deplasare la FC Unu Gloria Bistriţa.

SCM Zalău – Viitorul Şelimbăr 2 – 2 (1 – 1)

Au marcat: Sebastian Culda (34) şi Răzvan Dulap (81), respectiv Alexandru Curtean (25) şi Ciprian Natea (90+3)

SCM Zalău: Claudiu Băican (cpt.) – Andrei Şumlea, Varga Markusz, Răzvan Dulap, Iustin Ardelean, Alex Turcu, Călin Cristian, Sebastian Culda, Raul Vitan, Sebastian Duma şi Bogdan Boje. Au mai evoluat: Florin Pop, Denis Laza şi Daniel Supuran. Rezerve: Andrei Pop – Rareş Petruţ, Raul Saroşi şi Vlad Marin. Delegat: Vasile Jula

Viitorul: Raul Băila – Constantin Musea, Paul Hodea, Daniel Groza, Marius Chindriş, Alexandru Curtean (cpt.), Andrei Stanciu, Gheorghe Morariu, Ciprian Natea, Adrian Cîrstean şi Alexandru Fotescu. Au mai intrat: Best Tegbo, Ioan Cîrloanţă şi Cătălin Ţineu. Rezerve: Tiberiu Matenciuc – Andrei Doda, Adrian Cîmpean şi Bogdan Topor. Antrenor: Ioan Luca

You may also like

Leave a Comment