SCM Zalău a adus întăriri din Brazilia. ”Va ajuta echipa”

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 119 views
A+A-
Reset

Având în vedere că Oleksandr Buzduhan s-a accidentat şi a suferit o intervenţie chirurgicală, conducerea a optat să aducă un voleibalist pe postul de secund. Transferul s-a oficializat zilele trecute, iar noua achiziţie de la SCM Zalău este brazilianul Gabriel de Carvalho care ultima dată a evoluat la JF Volei în Brazilia. Voleibalistul în vârstă de 24 de ani a mai jucat şi în Europa, în ţări precum Turcia, Spania sau Estonia

În pauza dintre tur şi retur, SCM Zalău a fost forţată să facă un transfer. Asta după ce secundul Oleksandr Buzduhan s-a accidentat şi a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală. Cum jucătorul din Ucraina a devenit indisponibil pentru aproape tot returul de campionat, conducerea a căutat variante pentru a acoperi postul de secund.

Soluţia a venit din Brazilia, SCM Zalău ajungând la o înţelegere cu Gabriel de Carvalho Cavalcante, un voleibalist de 24 de ani, care măsoară 198 cm.

Voleibalistul a ajuns sub comanda lui Rainer Vassiljev încă de săptămâna trecută şi a intrat în programul echipei, urmând să debuteze cel mai probabil sâmbătă, la partida de la Bucureşti, cu Dinamo.

Gabriel de Carvalho Cavalcante vine la SCM Zalău din Brazila, ultima echipă pentru care a evoluat fiind JF Volei. În ţara sa natală, jucătorul a mai îmbrăcat tricoul formaţiilor Azulim Gabarito, Iacanga Volleyball, Upis Brasilia, Sao Jose Volei şi Volei Renata.

Noul jucător al Zalăului a mai evoluat şi în Europa, pentru Hekimoglu Global Connect Bursa în Turcia, Textil Santanderina în Spania şi în Estonia la Parnu Vorkapalliklubi. În sezonul 2019 – 2020, Gabriel de Carvalho a fost inclusiv în Emiratele Arabe Unite, unde a jucat pentru Ajman Sports Club.

”Este un transfer care nu făcea parte din planurile noastre pentru retur, la fel şi operaţia lui Buzduhan, pentru care ne pare foarte rău. Nu puteam rămâne fără nici o variantă pe acel post şi am apelat la un transfer făcut în regim de urgenţă. Brazilia fiind  cel mai mare furnizor de jucători de volei din lume, a fost şi de data aceasta pentru noi o variantă. Am căutat soluţii şi pe plan intern, dar nu au prea existat, fiindcă toţi jucătorii aveau contract. Am apelat la Gabriel de Carvalho care s-a alăturat echipei şi a intrat în programul normal. Urmează o perioadă de acomodare, care sper să fie cât mai scurtă şi va ajuta echipa cât va putea el. Munceşte la fel ca şi ceilalţi jucători”, spune managerul Adrian Feher.

Gabriel de Carvalho este al treilea voleibalist brazilian din lotul lui SCM Zalău după Pedro Cardoso şi Victor Simoes.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 17 ianuarie.

You may also like

Leave a Comment