Responsive Menu
Add more content here...


Sava Negrean Brudașcu, profund emoționată de povestea tinerei din satul Preoteasa cu ZECE pe linie la Evaluarea Națională

by Eduard FARCAS
0 comment 28 views
A+A-
Reset

Îndrăgita artistă susține că a rămas impresionantă de povestea Paulei Rad, singura absolventă din mediul rural sălăjean care a obținut media zece la Evaluarea Națională 


Am prezentat azi povestea Paulei Rad, tânăra absolventă de clasa a VIII-a din satul Preoteasa care a reușit să aibă media zece la Evaluarea Națională. Emoționată și impresionată de povestea elevei provenită din mediul rural, Sava Negrean Brudașcu a ținut să felicite eleva din comuna Valcău de Jos, pe mama ei și întreg colectivul de cadre didactice de la Școala Preoteasa.

Îndrăgita artistă de folclor susține că Paula trebuie să fie un exemplu pentru tânăra generație și precizează că din păcate există acum puține astfel de modele, restul fiind exemple neplăcute la care se raportează foarte mulți tineri.

„Am rămas profund impresionată și emoționată de această fetiță. Avem exemple neplăcute de tot felul de copii de bani gata ale căror performanțe sunt slabe și uite că o minte luminată, dintr-un sat de undeva departe, din comuna Valcău de Jos poate face performanță. Mă mândresc cu astfel de sălăjence și o felicit din suflet. O felicit atât pe ea, cât și pe mama ei, care este cadru didactic și pe tot colectivul de profesori din acea școală”, a spus Sava Negrean Brudașcu pentru Știrile din Sălaj.

Amintim că Paula Cristina Rad este singura absolventă din mediul rural care a avut media zece la Evaluarea Națională. Interesant este că tânăra a studiat la o şcoală unde nu există nici măcar un telefon fix funcţionabil, asta deoarece satul este la capăt de judeţ, pe dealurile de la limita cu judeţul Bihor.

Absolventa a demonstrat însă că poţi să faci performanţă oriunde şi în orice condiţii, chiar dacă nu există semnal la telefon sau transmisiunea de internet este mai dificilă decât într-un oraş, aşa cum este Zalăul.

Paula a fost pasionată de mică de matematică, iar atât în clasa a VII-a, cât şi în a VIII-a, a ocupat locul întâi la Olimpiada Judeţeană de Matematică şi Olimpiada Judeţeană de Matematică a Satelor.

Anul trecut, ea a participat chiar şi la faza naţională, unde trebuia să meargă şi în acest an, însă – din cauza pandemiei de coronavirus – concursul nu s-a mai desfăşurat.

Să mai spunem că tânăra a fost îndrumată de profesoara de matematică  – Claudia Blaga – din Valcău de Jos. De precizat că și mama elevei, e vorba de Ana Rad, este cadru didactic la Şcoala din Preoteasa.

Pe lângă matematică, tânăra este pasionată şi de pictură, fiind foarte talentată.

Situat în comuna Valcău de Jos, Preoteasa este un sat plin de locuri și oameni de poveste. De la peisaje ce îți taie răsuflarea, până la oameni care au un trecut cu totul și cu totul special.

You may also like

Leave a Comment