Responsive Menu
Add more content here...


Şase arbitri sălăjeni s-au şcolit la un curs organizat de Federaţia Mondială de Minifotbal

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 30 views
A+A-
Reset

Nicolae Chiş-Ciure, Marcel Petrean, Alexandru Turian, Ciprian Cimpoieş, Flavius Seiche şi Gabriel Puşcaş au participat la un curs organizat de WMF pentru arbitrii din Europa, la finalul căruia au obţinut licenţa care le oferă dreptul să arbitreze jocuri internaţionale


Valoarea arbitrajului sălăjean de la minifotbal este la cote înalte. Dovadă stau turneele finale la care au arbitrat de-a lungul anilor mai mulţi arbitri sălăjeni, cât şi finalele de Campionat European, unde a oficiat cuplul  Nicolae Chiş-Ciure şi Gheorghe Ciule.

Recent, şase arbitri sălăjeni au participat la un curs organizat de WMF (Federaţia Mondială de Minifotbal) pentru Europa unde au participat 90 de arbitri, dintre care 40 din România.

Sălajul a avut şase reprezentaţi la acest curs, este vorba de Nicolae Chiş-Ciure, Marcel Petrean, Alexandru Turian, Ciprian Cimpoieş, Flavius Seiche şi Gabriel Puşcaş, care la finalul cursului ce a avut loc online, au obţinut o licenţă ce le dă dreptul să arbitreze jocuri internaţionale.

Cei şase arbitri sălăjeni pot participa pe viitor la un nou curs organizat de Federaţia Mondială, pentru obţinerea calităţii de arbitru internaţional.

“Din 90 de arbitrii patricipanţi la acest curs ce s-a organizat pentru arbitri din Europa, 40 au fost din România, ceea ce este o dovadă a valorii şcolii de arbitri de minifotbal din ţara noastră. Sălajul a avut şase arbitri la acest curs şi doar judeţul Gorj a mai fost reprezentat de un număr atât de mare. Acest aspect arată că nivelul arbitrajului din Sălaj este unul ridicat.  Organizarea activităţii de arbitraj şi pregătirea pentru participarea la competiţiile naţionale şi internaţionale a fost şi rămâne una din priorităţile Federaţiei”.

Ioan Onicaş

You may also like

Leave a Comment