Responsive Menu
Add more content here...


Şanse tot mai mici de a evita barajul. HC Zalău pierde la scor partida de la Cisnădie

În acest sezon, echipa lui Tadici a respirat doar prin "straniere", care au marcat marea majoritate a golurilor, cum s-a întâmplat şi azi la Cisnădie. Nu a fost însă suficient, deoarece - cu două etape înaintea finalului de sezon -, HC Zalău rămâne cu şanse infime de a evita barajul

by Călin ONICAŞ
0 comment 828 views
A+A-
Reset

Tânăra echipă a Zalăului a avut şi meciuri bune, dar deznodământul e cam acelaşi din sezonul trecut. Sălăjencele se pot gândi la meciurile de baraj, formaţia condusă de Gheorghe Tadici având şanse infime pentru a evita emoţiile unui turneu de promovare/rămânerea pe prima scenă a handbalului românesc.

Sâmbătă după-amiază, HC Zalău a mai făcut un pas greşit şi ocupă locul 12, având în spate doar Ştiinţa Bucureşti şi Dacia Mioveni. Contracandidatele, între care şi adversara de azi, s-au distanţat la cel puţin patru puncte, în condiţiile în care mai sunt de disputat două două etape. Şi, ce etape! Miercuri, HC Zalău va primi vizita vicecampioanei Rapid Bucureşti, pentru ca sâmbăta viitoare va juca la Baia Mare cu Minaur, o formaţie aflată şi ea în bătălia pentru evitarea retrogradării. Altfel spus, şanse mici pentru a mai acumula puncte.

Măgura a dominat autoritar, având şi 8 goluri avans!

În partida cu Măgura, sălăjencele nu au avut nicio şansă, deşi sârboaica Emilija Lazic a fost cea care a deschis scorul. Echipa din Cisnădie a revenit rapid şi a pus stăpânire pe joc. În minutul 9, amfitrioanele aveau deja un avans de 3 goluri (scor 5 – 2). Fetele noastre au încercat, s-au zbătut, dar au şi ele limitele lor. Până la pauză, Zalăul a reuşit să limiteză diferenţa, astfel că la pauză scorul era 13 – 11.

După revenirea de la vestiare, Măgura a reuşit să crească diferenţa la 4 goluri (17 – 13, min. 37), la 5 goluri (19 – 14, min. 40), la 6 goluri (22 – 16, min. 43) şi chiar 7 goluri (23 – 16, min. 45)! Cea mai mare diferenţă a partidei a fost cea din minutul 55, când Dana Abed-Kader a înscris pentru 28 – 20! În ultimele minute, HC Zalău a mai redus din diferenţă, dar soarta era pecetluită încă de mult.

Momente hazlii cu antrenorul Zalăului şi angajatul televiziunii, cel cu microfonul…

Deci, cu adversara nu prea aveam cum să ne mai duelăm. În aceste condiţii, antrenorul Zalăului a avut și el micul “război” al său cu arbitrii, cu observatorul, dar şi cu angajatul de la Pro Arena (n.r. meciul a fost televizat), cel care venea cu microfonul la time-out-uri.

Hazliu a fost momentul în care Tadici se întorcea cu spatele, dar omul cu microfonul nu s-a lăsat şi l-a “marcat om la om”, chiar şi în timpul meciului, când acesta s-a pus pe un scaun în spatele profesorului. Iritat la maxim, Gheorghe Tadici a reclamat  evenimentul observatorului.

Tot “stranierele” duc greul, mai ales în faţa porţilor adverse

În rest, ce să mai spunem despre un joc fără istoric. Poate, trebuie să arătăm că, în lotul grupării din Sibiu, s-au regăsit nu mai puţin de patru jucătoare, care în anii trecuţi au îmbrăcat tricoul Zalăului – portarul Mirela Paşca (Nichita), Valentina Bardac, Dana Abed-Kader şi tunisianca Mouna Jlezi.

Că tot vorbind de “straniere”, trebuie precizat că HC Zalău a “respirat” în acest sezon doar prin jucătoarele venite din străinătate, care au marcat aproape toate golurile. Şi în acest meci, dintre cele 24 de reuşite, 15 au fost semnate de “straniere”.

Singura româncă ce a reuşit să se mai ridice la nivelul acestora în faţa porţilor adverse a fost internaționala Roberta Stamin, care şi cu Măgura a reuşit, totuşi, să marcheze 4 goluri.

Măgura Cisnădie – HC Zalău 30 – 24 (13 – 11)

Măgura: Marina Rajcic, Andreea Ilie, Mirela Paşca – Elena Rosu (11 goluri), Asli Iskit Caliskan (8 –  4 din 7m), Valentina Bardac (4), Dana Abed-Kader (4 – 2 din 7m), Mouna Jlezi (1), Cynthia Tomescu (1),  Gabriela Moldoveanu (1), Marina Ilie, Emilia Galinska, Timea Tătar şi Marilena Alexandrina Neagu. Antrenor: Alexandru Weber

HC Zalău: Viorica Ţăgean, Sara Rus, Andreea Popescu – Adriyana Naumenko (5 goluri) , Tatyana Prycop (5 – 3 din 7m), Aya Ben Abdalahh (4), Emilija Lazic (4), Roberta  Stamin (4 – 2 din 7m), Ioana Danilescu (2), Alexia Gherghe (1), Andreea Mărginean, Florentina Moisin, Daniela Necula, Andreea Bujor şi Krisztina Toth. Antrenor: Gheorghe Tadici

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 15 mai. 

You may also like

Leave a Comment