Responsive Menu
Add more content here...


Sângele apă nu se face – se spune între neamuri, dar alcoolul îl poate tulbura și chiar duce la crimă

by Tiberius NICODA
0 comment 1.2K views
A+A-
Reset
În data de 2 iunie, un  minor de 17 ani din comuna Buciumi, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a agresat-o verbal şi fizic pe mama sa, reproşându-i acesteia faptul că i-a aruncat intenţionat o sticlă cu ţuică.

În acest conflict a intervenit în apărarea mamei sale  și  fratele acesteia,  L.G., care a încercat să îl tempereze pe inculpat, adică pe nepotul minor.

Enervat  de gestul unchiului , minorul bețiv  și-a lovit  unchiul cu o coasă în zona brațelor si toracelui cauzându-i răni și plăgi în urma cărora unchiul tânărului răzbunător a suferit  leziuni care au necesitat pentru vindecare 27-28 zile de îngrijiri medicale.

Minorul  bețiv și pus pe harță a fost reţinut de către polițiști pe o durată de 24 de ore, fiind prezentat judecătorului de drepturi şi libertăți din cadrul la Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă, astfel că  judecătorul a dispus  arestarea minorului pe o durată de 30 de zile.

Totodată, s-a dispus punerea în mişcare a acțiunii penale faţă de inculpatul minor L.P. pentru săvârşirea infracțiunii de tentativă de omor asupra unui membru de familie, prev. de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin.1 Cod penal, cu aplic. art. 113 alin.3 Cod penal şi art. 199 alin. 1 Cod penal.

Precizăm faptul că punerea în mişcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăţie.

 

(Atenție! Imagini ilustrative preluate.)

You may also like

Leave a Comment