Samuel Benţa şi Darius Goron, cei mai buni sportivi ai Sălajului în clasamentul probelor neolimpice

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 100 views
A+A-
Reset

În ultimii ani, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj a alcătuit două clasament de final de an al celor mai buni sportivi, unul pentru probele olimpice şi unul pentru probele neolimpice. La prima categorie, în acest an, sportivul anului a devenit Diana Tănăsescu, pentru a treia oară consecutiv. În ceea ce privesc sporturile neolimpice, karateka Ilena Benescu a fost cea mai bună sportivă în ultimii doi ani. Însă, în acest an, sportiva de la CS Terra Kid Zalău se află doar pe locul secund.

Tot la karate revine primul loc şi în acest an, însă, nu unui sportiv de la CS Terra Kid, ci unor sportivi de la CS Dani San Zalău. Da, sportivi, pentru că în 2023, prima poziţie este împărţită de către doi sportivi, ambii având acelaşi punctaj în urma rezultatelor obţinute în acest an competiţional.

Aşadar, în 2023, Samuel Benţa şi Darius Goron au devenit, în premieră, cei mai buni sportivi ai Sălajului. Cei doi au avut un an excepţional în care au devenit campioni europeni, reuşind să-şi adjudece titluri dintre cele mai importante şi pe plan naţional. A fost un an în care s-a muncit la fel de bine ca de fiecare dată şi iată că la final vine şi răsplata.

Aşa cum menţionam mai sus, pe locul secund în topul de final de an la categoria sporturilor neolimpice se află Ilena Benescu (CS Terra Kid), în timp ce locul trei este împărţit de către doi sportivi.

Este vorba despre karateka Cristian Duţă – multiplu medaliat la Campionatele Naţional, sportiv şi antrenor la CS Terra Kid şi Andrei Florin, sportiv care a avut un an fulminant, cu rezultate de excepţie în kickboxing, rezultatele care i-au adus această clasare pe podium.

La fel ca şi în clasamentul sporturilor olimpice, după podium, DJST Sălaj a întocmit o listă de laureaţi, printre aceştia regăsindu-se karateka Călin Marincaş, Dan Chiş, Andreea Szilaghi, Vlad Popescu, Patrick Bakai, David Almăşan şi Ayana Nistor.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 20 decembrie 2023.

1. Samuel Bența karate, CS Danisan Zalău, antrenor Dan Lucian Chiș

1. Darius Goronkarate, CS Danisan Zalău, antrenor Dan Lucian Chiș

2. Ilena Benescu – karate traditional, CS Terra Kid Zalău, antrenor Cristian Duța

3. Andrei Cristian Florian – kickboxing, ACS Florian’s Fighting Sport, antrenor Cristinel Florian

3. Cristian Duța – karate traditional, CS Terra Kid Zalău, antrenor Cristian Duța

Andreea Szilaghi – karate, CS Omega Șimleu Silvaniei, antrenor Gheorghe Pop

Vlad Popescu – karate traditional, CS Terra Kid Zalau, antrenor Cristian Duța

Călin Marincaș – karate traditional, SCM Zalău, antrenor Călin Marincaș

Dan Chiș – karate traditional, CS Danisan Zalău, antrenor Dan Lucian Chiș

Patrick Bakai – CS Omega Șimleu Silvaniei, antrenor Gheorghe Pop

David Almășan – karate traditional, CS Danisan Zalău, antrenor Dan Lucian Chiș

Ayana Nistor – karate traditional, CS Cristian Dojo Zalau, antrenor Cristian Bolduț

You may also like

Leave a Comment