Responsive Menu
Add more content here...


Sălajul, reprezentat de patru echipe la turneele finale de minifotbal

ACS Dia Guard – campioana judeţeană va participa la Campionatul Naţional, în timp ce cea mai experimentată echipă din judeţ, ASC Rechinii, va participa la Cupa României. ACS Rapid Bănişor-Peceiu va încerca să ajungă la Campionatul Naţional via Superliga României, în timp ce Tenaris Silcotub a participat la Campionatul Naţional al Firmelor şi Instituţiilor

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 210 views
A+A-
Reset

Sălajul este un pol important pentru minifotbalul românesc. A fost mereu printre primele judeţene din ţară în care s-a întâmplat ceva, fie că vorbim despre organizarea corespunzătoare a campionatelor sau chiar a înfiinţării Asociaţiilor Judeţene de Minifotbal. De altfel, chiar şi preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal este tot din Sălaj.

De-a lungul anilor, Ioan Onicaş a reuşit să facă performanţă în acest sport, pe care alături de colaboratorii săi din Federaţiei l-a dus la un cu totul alt nivel.

În fiecare an, judeţul nostru are cel puţin o reprezentantă la fiecare turneu final şi acest sezon nu face excepţie. Prima care a intrat în competiţiile naţionale a fost Tenaris Silcotub. Gruparea sălăjeană, prima campioană naţională (2015) a reprezentat judeţul la Campionatul Naţional al Firmelor şi Instituţiilor.

Tenaris a reuşit să treacă de faza grupelor, însă, s-a oprit în prima fază eliminatorie într-o competiţie la care nivelul creşte din ce în ce mai mult, cu fiecare ediţie.

Următoarea echipă sălăjeană care a participat la competiţii naţionale a fost ACS Rapid Bănişor-Peceiu care a evoluat la Superliga României, Seria Vest, în perioada 28 – 30 iunie, la Oradea.

Cea mai experimentată echipă din minifotbalul judeţean şi echipa care aproape an de an participă la turneele finale este ASC Rechinii Autoland Hosu. Nicolae Micle şi compania nu vor face excepţie în 2024, urmând ca „rechinii” să participe la turneul final al Cupei României. Competiţia va avea loc în perioada 5 – 7 iulie, la Piatra Neamţ.

Ultima, dar nu cea din urmă, ACS Dia Guard – campioana Sălajului va reprezenta judeţul la cea mai importantă competiţie, anume Campionatul Naţional, acolo unde participă de câţiva ani buni. Cea mai mare performanţă este un loc 4 reuşit să gruparea condusă de Florin Marian Raţ şi Flore Pop.

În 2024, Campionatul Naţional se va desfăşura în perioada 10 – 13 iulie, la Galaţi.

You may also like

Leave a Comment