Sălajul, în topul judeţelor în care se ia cea mai puţină mită în spitale!

by Mircea ARDELEAN
0 comment 55 views
A+A-
Reset

În urma chestionarelor completate de pacienții care în luna noiembrie 2023 au trecut pragul spitalelor din România, judeţul Sălaj se află pe loc fruntaş în ce priveşte unităţile spitaliceşti în care se solicită cea mai puţină mită din partea medicilor şi asistentelor medicale

Am trăit să o vedem şi pe asta. Judeţul Sălaj se află într-un top naţional în ce priveşte actul medical. Şi, în ce top? Unul în care au fost luate în calcul spitalele în care mita solicitată de către personalul medical a fost cea mai mică! Aşadar, bravo, pentru conduita personalului medical din unităţile spitaliceşti din judeţul nostru.

Acest clasament se poate întocmi în urma unui sondaj făcut de platforma Graphs.ro, pe baza unor date publice colectate prin intermediul Mecanismului de feedback al pacientului de către Ministerul Sănătăţii, afişate pe data.gov.ro şi procesate de Graphs.ro.

De precizat că acest proiect care face studii în urma chestionarelor completate de pacienți a adus o nouă abordare în ceea ce privește transparența datelor medicale în România. Această platformă a devenit unica sursă de informare a populației despre anumite statistici avansate. Aici, zilnic sunt introduse manual noile date disponibile, preluate de la Ministerul Sănătății.

“Vi s-au solicitat bani sau atenţii de către medicii sau asistente medicale?”

În aceste chestionare, pacienţii pot să răspundă la întrebarea: “Vi s-au solicitat bani sau atenţii de către medicii sau asistente medicale?”. În urma răspunsurilor venite de la pacienţii care au trecut pragul spitalelor din România în luna noiembrie, am descoperit că spitalele din judeţul Sălaj sunt printre cele în care a fost solicitată cea mai mică mită!

Județul Sălaj, una dintre cele mai mici rate din țară privind solicitarea de mită de către personalul medical, după CLUJ şi TIMIŞ

Chiar dacă în ultimul an au fost descoperite câteva cazuri de mită la Spitalul Judeţean de Urgenţă, Sălajul se poate mândri cu un loc 3 în ce priveşte județul unde se ia cea mai puțină mită în spitale! Astfel, între pacienţii chestionaţi, doar 0.87% au răspuns “DA”. Un procentaj mai bun se află doar în judeţul Cluj (0,56%) şi judeţul Timiş (0,83%). La polul opus se află judeţele Giurgiu (5.5%), Teleorman (5.14%) şi Dâmbovița (5.05%) .

You may also like

Leave a Comment

error: Content is protected !!