Responsive Menu
Add more content here...


Sălajul a avut din nou reprezentantă la turneul “Fotbal şi Feminitate” 

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 26 views
A+A-
Reset

Printre cele 14 echipe participante la turneul de la Suceava s-a numărat şi o echipă care a reprezentat AJF Sălaj. De data aceasta, selecţionata pregătită de Dan Lucaciu nu a mai reuşit rezultatele de anul trecut şi în cele patru partide disputate a obţinut doar o victorie


Federaţia Română de Fotbal pune un mare accent şi pe fotbalul feminin, iar de câţiva ani a fost lansat proiectul “Fotbal şi feminitate”, iniţiat de UEFA şi promovat de FRF cu ajutorul AJF-urilor. Competiţia din acest an a fost destinată fetelor din 2005 sau mai tinere care nu sunt legitimate. Turneul s-a bucurat şi de data aceasta de un real succes, la Suceava fiind prezente 14 selecţionate judeţene, între care s-a aflat şi o echipă care a reprezentat AJF Sălaj. Dacă anul trecut, selecţionata condusă de Dan Lucaciu a fost surpriza plăcută a competiţiei şi s-a clasat pe podium, de data aceasta, formaţia sălăjeană nu a mai ieşit în evidenţă şi a înregistrat doar o victorie în cele patru partide.

Sălăjencele au avut şi ghinion încă de la tragerea la sorţi, astfel că au fost repartizate într-o grupă grea, din care au făcut parte reprezentantele judeţelor Braşov, Argeş şi Harghita. În meciul cu selecţionata Braşovului, sălăjencele au pierdut cu 5 – 0, jocul cu echipa din Argeş a fost cedat cu 10 – 0, iar partida cu reprezentanta judeţului Harghita a fost mai strâns, dar în cele din urmă, sălăjencele au fost învinse la limită, scor 2 – 1.  În ultimul joc pentru stabilirea clasamentului final, echipa sălăjeană a câştigat cu reprezentanta judeţului Bihor, la loviturile de la 7 m, după ce scorul a fost 0 – 0 la finalul timpului regulamentar.

“A fost o experienţă pentru aceste fete care sunt cu un an, chiar doi mai mici decât fetele cu care am participat anul trecut când am obţinut locul 3. Dacă s-ar investi şi în fotbalul feminin din Sălaj, acesta ar putea prinde contur şi la noi în judeţ. La echipele din celelalte judeţe chiar am văzut câteva fete foarte talentate, care chiar dacă nu sunt încă legitimate au talent şi o tehnică foarte bună”, a spus antrenorul Dan Lucaciu.

Turneul de la Suceava a avut loc de vineri şi până duminică, iar la competiţie au participat   persoane importante din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, chiar şi preşedintele Răzvan Burleanu. Competiţia a fost câştigată de reprezentanta AJF Bistriţa-Năsăud, care în finală a trecut la loviturile de la 7 m de echipa ce a reprezentat judeţul Alba.

 

 

Echipa sălăjeană a fost formată din: Andreea Serencu, Raisa Crişan, Anda Baciu, Carina Dobroiu, Giulia Făt, Alisa Şofron, Daria Lucaciu şi Diana Mihuţa. Antrenor: Dan Lucaciu

 

 

You may also like

Leave a Comment