Responsive Menu
Add more content here...


Sălăjenii s-au întrecut la Triathlonul de la Chicago. Ana Guşet şi Adrian Oros în top 10 la categoriile lor de vârstă

by Monel SABOU
0 comment 37 views
A+A-
Reset

Trei zălăuani și fetița unuia dintre ei, cetățeancă americancă, au luat startul și au reușit să încheie cu succes competiția ”Chicago Triathlon”, competiție ce a programat pe parcursul a două zile patru curse: ”kids triathlon” (cursa copiilor), super sprint, sprint și international olimpic


Una din cele mai importante competiţii sportive găzduite anual de metropola americană Chicago o reprezintă întrecerea de triathlon ce se desfăşoară pe malul şi în apele lacului Michigan.

Printre cei care s-au încumetat să participe la întrecere s-au aflat şi trei zălăuani, toţi trecuţi de 30 de ani şi care au descoperit cu adevărat dragostea pentru sport şi mişcare departe de casă, peste ocean, acolo unde oamenii dezvoltă un adevărat cult pentru sport.

Ana Guşet locul 10 la cursa copiilor

În prima zi a competiţiei s-au desfăşurat întrecerile de copii şi super sprint unde printre competitori s-a aflat Ana Guşet, o fetiţă cetăţean american dar care îşi are originile în totalitate în judeţul Sălaj, mama ei, Ioana Frătean Guşet fiind absolventă a Liceului din Jibou unde a fost chiar şefă de promoţie, iar tatăl său, Ioan Guşet îşi are originile în localitatea Buciumi şi are legături de rudenie cu regretatul Gheorghe Guşet.

Ana a concurat în cursa copiilor şi a reuşit să se claseze pe locul 10 în cursa fetelor la categoria 7-10 ani, iar în clasamentul general, fete şi băieţi s-a clasat pe poziţia a XXIII-a dintr-un total de peste 380 de copii. Exceptând cursa de triathlon la care a participat sâmbăta trecută, Ana Guşet concurează în Statele Unite ale Americii cu succes şi în competiţiile de înot, practicând acest sport regulat la unul din cluburile de profil din Chicago.

Adrian Oros a obținut dreptul de a participa la Campionatele Naționale ale Statelor Unite ale Americii

Cel mai tânăr dintre cei trei zălăuani care s-au întrecut la triathlonul de la Chiacago, Adrian Oros, a concurat duminică în cursa de sprint, iar la finalul cursei obiectivul a fost atins. Adrian, cunoscut între prieteni ca fiind ”Crocodilul” a încheiat cursa pe locul 7 la categoria lui de vârstă şi pe poziţia 89 în clasamentul general din peste 2.300 de participanţi.

Datorită clasării în primii 10% dintre participanţii, Adrian Oros a obţinut dreptul de a participa la Campionatele Naţionale de Triathlon ale Statelor Unite ale Americii.

Ioan Guşet şi Mihai Lehene au abordat cursa olimpică

Cu siguranţă, cea mai grea cursă dintre cele patru programate a fost cea olimpică, întinsă pe distanţa a aproape 40 de mile, aproximativ 65 de km.

Cei doi foşti elevi ai Liceului Teoretic din Zalău, actualul Colegiul Naţional Silvania, au decis să participe la acest concurs cu mai puţin de o lună de zile înainte de desfăşurarea întrecerii.

Dacă pentru Guşet o astfel de competiţie nu este ceva neobişnuit, el fiind de altfel, cel puţin din informaţiile pe care le deţinem, primul sălăjean care a dus la bun sfârşit o cursă de ”Iron Man”, pentru Mihai Lehene competiţia a fost o noutate, dar s-a mobilizat şi s-a pregătit intens pentru a putea să ducă la bun sfârşit cursa.

După zile la rând în care s-a trezit cu noaptea în cap pentru a putea merge să se antreneze şi apoi să meargă la muncă, în ziua concursului Mihai a ajuns la linia de start cu zâmbetul pe buze, zâmbet pe care l-am văzut mult mai larg, în ciuda oboselii şi a efortului depus şi la linia de finish.

Chiar dacă a încheiat cursa după mai bine de 3 ore, performanţa realizată de tânărul de 39 de ani este una de excepţie având în vedere scurta perioada de pregătire pe care a avut-o la dispoziţie, iar locul 119 la categoria de vârstă 35-39 de ani l-a plasat în prima jumătate a clasamentului categoriei sale de vârstă precum şi în cea a clasamentului general.

Pentru Ioan Guşet, rezultatul de duminică nu a fost tocmai cel aşteptat, dar performanţa ceva mai modestă era oarecum de aşteptat şi normală având în vedere faptul că în urmă cu o lună, pe 27 iulie, la Lake Placid, în apropiere de New York, a terminat pentru a doua oară în carieră o cursă de Iron Man, cursă în care Ionuţ a trebuit să înoate 2.4 mile (3,86 km), să pedaleze pe bicicletă 112 mile (180,25 km) şi apoi să alerge 26,2 mile (42,195 km).

În clasamentul general, Ioan Guşet s-a clasat pe locul 481 din 2.239 de concurenţi, iar la categoria sa de vârstă, 40-49 de ani a terminat pe poziţia a XXXIX-a.

You may also like

Leave a Comment