Responsive Menu
Add more content here...


Sălăjenii pot veni în audienţă la Avocatul Poporului

Instituţia Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Cluj, organizează o sesiune de audienţe pentru cetăţenii judeţului Sălaj

by Mihai POP
0 comment 212 views
A+A-
Reset

Reprezentanții Instituției Avocatul Poporului și ai Avocatului Copilului – Biroul Teritorial Cluj vor acorda audiențe cetățenilor județului Sălaj, luni 17 iunie 2024, între orele 10.00 – 12.00.

Audiențele vor avea loc la sediul Instituției Prefectului/Consiliul Județean Sălaj, str. Piața 1 Decembrie 1918, nr. 12, Zalău, județul Sălaj. În acest scop, persoanele interesate sunt invitate să înscrie în audiență, personal sau la numărul de telefon pus la dispoziție de Instituția Prefectului Sălaj.

Menționăm faptul că, potrivit dispozițiilor Legii nr. 35/1997 cu modificările și completările ulterioare, Avocatul Poporului examinează cererile care au ca obiect sesizarea încălcării drepturilor și libertăților cetățenești prin acte sau fapte administrative, de către autorități ale administrației publice și regii autonome. În conformitate cu dispozițiile art.13 din același act normativ, Avocatul Copilului acționează în scopul promovării și protejării drepturilor copiilor în vârstă de până la 18 ani, susține și încurajează respectarea și promovarea drepturilor copiilor.

De asemenea, potrivit art. 17, alin. 5, al legii menționate, nu fac obiectul activității instituției Avocatul Poporului și vor fi respinse fără motivare cererile privind actele emise de Camera Deputaților, de Senat sau de Parlament, actele și faptele deputaților și senatorilor, ale Președintelui României și ale Guvernului, precum și ale Curții Constituționale, ale Președintelui Consiliului Legislativ și ale autorității judecătorești. De asemenea, Avocatul Poporului nu are competența de a media conflicte între persoane fizice, sau între persoane fizice și persoane juridice de drept privat.

You may also like

Leave a Comment