Sălăjeni cu care ne mândrim și care ne onorează

by Tiberius NICODA
0 comment 590 views
A+A-
Reset

Motto: Obligatorie întotdeauna este lupta și nu musai biruința!

Bogdan Ilea – secretar de stat în Ministerul Justiției

Ce a făcut pentru Sălaj și sălăjeni și cât s-a implicat prin acțiunile sale să facă ce este de făcut, fapte pentru care suntem mândri ca fiind unul de-al nostru, de-al sălăjenilor, astfel redăm o declarație a Domniei Sale din 28 decembrie 2023:

Reabilităm sediul Judecătoriei din Şimleu Silvaniei cu bani de la Banca Mondială:
Clădirea în care se află sediul Judecătoriei Şimleu Silvaniei este o clădire istorică reprezentativă pentru orașul de la poalele Măgurii.

În trecut, a găzduit sediul Băncii Naționale a României, însă treptat și-a pierdut din farmecul pe care îl avea odinioară, datorită carențelor de administrare și unor lucrări abandonate, această clădire a ajuns pe punctul de a deveni o ruină.

Cu atât mai mult am satisfacția faptului că am reușit, împreună cu echipa Ministerului Justiției, să obținem acordul pentru ca acest obiectiv să fie reabilitat prin fonduri acordate de Banca Mondială, în cadrul unui acord cadru de 100 de milioane de euro din care vor fi făcute și reabilitate mai multe instanțe cu sedii în clădiri de patrimoniu.

După ce legea privind ratificarea Acordului cu Banca Mondială va fi promulgată de Președintele României, vor începe fazele premergătoare proiectării, refacere a proiectării, iar ulterior execuția – tot acest proces anticipăm că se va finaliza în aproximativ patru ani la sfârşitul lui 2028.

Am însă o mare satisfacţie că am adus o investiţie a Băncii Mondiale într-un sediu de instanță în Sălaj.

PS: A doua veste bună constă în aceea că, din fondurile asigurate de Ministerul Justiției, conducerea actuală a Tribunalului Sălaj a reușit într-un timp relativ scurt să deruleze o procedură de închiriere a unui sediu, în care Judecătoria Şimleu Silvaniei va funcţiona până la reabilitare, sediu care să asigure condiţii decente pentru personal, avocati si justitiabili.

Mai trebuie spus că avocatul Bogdan Ilea, cu care ne mândrim, a fost ales în anul 2015 decan al Baroului Sălaj, la vârsta de 33 de ani.

Ulterior a devenit şi cel mai tânăr membru al Comisiei Permanente – CSM-ul profesiei de avocat – în anul 2019, la 37 de ani!

Rămâne să vedem când va fi egalată această bornă de un alt avocat provenit dintr-un barou cu 80 de avocaţi.

Bogdan Ilea a fost numit secretar de stat în Ministerul Justiției, în anul 2021, poziție pe care o ocupă și în prezent.

Noi îi dorim succes și multă sănătate!

You may also like

Leave a Comment