Responsive Menu
Add more content here...


Sălăjencele Naomi Barbura şi Celia Stejerean, surprizele Naţionalelor de Karate Kyokushin

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 23 views
A+A-
Reset

Elevele lui Cristian Bolduţ de la CS Vidalis Zalău au avut o comportare excelentă la Campionatul Naţional, reuşind să devină campioane naţionale la proba de kumite


Dacă la finalul lunii mai avea loc Campionatul Naţional de Seniori, Juniori, Copii U 14 şi Copii U 10 în găzduirea CS Tiger Târgu Mureş, la finele săptămânii trecute a avut loc Campionatul Naţional de Copii U12 şi U16, la Baia Mare.

Pentru această competiţie, CS Vidalis Zalău a deplasat un lot de şapte sportivi, însoţiţi de antrenorul Cristian Bolduţ. Surprizele competiţiei au fost sălăjencele Naomi Barbura (cat. +65 kg) şi Celia Stejerean (cat. -60 kg).

Deşi practică acest sport de câteva luni, cele două sportive au reuşit să devină campioane la naţionale în proba de kumite, la categoria de vârstă 15 – 16 ani.

La categoria -60 kg, Celia a reuşit să câştige nu mai puţin de 4 meciuri pentru a-şi asigura medalia de aur. Să precizăm faptul că cele două sportive s-au aflat la primul concurs de o asemenea anvergură. Pe lângă această performanţă, Celia a obţinut şi locul 3 la kata.

“Surpriza a venit din partea lor. Fetele fac de puţin timp karate şi au reuşit să învingă sportive mult mai experimentate. Celia a câştigat patru meciuri în care a avut adversare ce aveau în 5 şi 7 ani de experienţă în spate. A făcut meciuri fantastice. Naomi este un sportiv tehnic şi chiar dacă în finală a primit câţiva pumni neregulamentari, nu s-a dat bătută şi a trecut în finală de o sportivă ce a câştigat recent un turneu internaţional. Fetele au respectat indicaţiile tactice şi astfel am reuşit să eliminăm superioritatea adversarului”, ne-a declarat Cristian Bolduţ.

Tot la categoria de vârstă 15 – 16 ani a participat şi Carina Ciupe. Deşi are doar 13 ani, Carina a avut o comportare peste aşteptări, reuşind să urce pe podium la 15 – 16 ani. Carina a obţinut un loc 2 la kata. La categoria de vârstă 11 – 12 ani, Sebastian Crişan (-40 kg) a reuşit să obţină locul 3 atât la kata, cât şi la kumite, performanţă izbutită şi de Irina Ţurcaş. Sofia Pop a avut de asemenea o comportare foarte bună, reuşind să obţină medalia de argint în proba de kata şi un loc 3 la kumite, la categoria – 50 kg.

Rezultatele sunt bune, copiii au urcat pe podium, iar CS Vidalis are şi campioane naţionale. Însă, cu toate acestea, pentru Cristian Bolduţ, scopul principal este altul, după cum ne mărturiseşte antrenorul.

“Eu am un principiu legat de competiţiile copiilor. Noi facem competiţia ca şi un efect natural al antrenamentului. Dacă ne şi iese să luăm locuri bune şi medalii, înseamnă că ne antrenăm bine. Pentru mine, scopul este educarea copiilor şi trecerea lor prin nişte filtre pe care le descoperă despre ei câte ceva. Sunt anumite frici, anumite temeri pe care orice sportiv le are şi noi încercăm să le depăşim. Trăind într-o lume în care copiii primesc absolut tot ce-şi doresc printr-o simplă solicitare la părinţi, karatele e cam singurul instrument pe care eu îl văd în viaţa acestor copii în care depun un efort fantastic şi individual. Karatele are două instrumente, examenul de centură şi competiţiile, prin care li se descoperă lor chestii foarte faine despre ei. Pentru mine, cel mai important este să-şi dezvolte ei anumite calităţi, nu doar bucuria că au luat ceva medalie. Pentru mine asta este cel mai important”, ne-a declarat Cristian Bolduţ.

You may also like

Leave a Comment