Responsive Menu
Add more content here...


Sălăjeanul Marcel Opriş a renunţat la şefia STS

by Eduard FARCAS
1 comment 1,K views
A+A-
Reset

Generalul de Servicii Speciale – originar din comuna Chieşd – a fost trecut în rezervă săptămâna trecută, la cererea sa, de către preşedintele României, Klaus Iohannis 


Generalul Marcel Opriş, de origine din comuna sălăjeană Chieşd, şef al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, a fost trecut miercuri, 26 august, în rezervă de către preşedintele României, Klaus Iohannis. Cel care a cerut retragerea în rezervă a fost chiar generalul sălăjean, motivat de faptul că anul viitor împlineşte 60 de ani, conform Hotnews.ro

Generalul sălăjean era unul dintre cei mai longevivi şefi de servicii secrete din România, fiind numit în această funcţie în 7 decembrie 2005.  

Marcel Opriş s-a născut în 19 august 1958 în Chieşd, este căsătorit şi are doi copii.

A absolvit Facultatea de Electronică şi Electrotehnică Militară din cadrul Academiei Tehnice Militare (1977-1982) după care a terminat un curs postuniversitar de conducere pentru ofiţeri ingineri, în 1993.

În 2006 a absolvit Colegiul Naţional de Apărare, Universitatea Naţională de Apărare.

În perioada 2001 – 2005 a fost şeful Direcţiei Tehnologia Informaţiei din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Este angajat în STS din 1997.

Generalul a sprijinit comunitatea din Chieşd ori de câte ori a avut ocazia

Chiar dacă a plecat de mult din Sălaj nu şi-a uitat originile. De câte ori a avut ocazia a ajutat comunitatea locală din Chieşd. Recent generalul l-a sprijinit pe primarul Leontin Chiş la dotarea şcolii gimnaziale din Chieşd.

“Marcel Opriş ne-a ajutat la susţinerea şcolii prin Banca Mondială, dar şi la sala de sport. El a sprijinit şcoala cu dotarea programelor de internet. Am aprecieri foarte bune pentru el şi chiar îi mulţumesc că ne-a ajutat”, a spus primarul Leontin Chiş. 

You may also like

1 comment

Lenti 2 august 2017 - 8:08

Farcas bine c-ai scapta de Como, mai titreaza si tu exclusiv

Reply

Leave a Comment