Responsive Menu
Add more content here...


Cristian Man a revenit la CFR Cluj!  Sălăjeanul ce făcea parte din lotul campioanei României pentru celebrul meci cu Manchester United de pe Old Trafford a fost inclus în staff-ul tehnic

Fostul portar al formaţiilor FC Zalău, "U" Cluj şi CFR Cluj a revenit acolo unde a avut cea mai frumoasă perioadă din cariera sa de fotbalist - la CFR Cluj, acolo unde a gustat din plin victoria campioanei României realizată chiar pe “Teatrul viselor”, în faţa titratei Manchester United

by Călin ONICAŞ
0 comment 2,8K views
A+A-
Reset

Extrem de puţini fotbalişti din România au avut ocazia în carieră să li se cânte imnul Ligii Campionilor. Pe această selectă listă să află şi un sălăjean – Cristian Man (n. 13 iunie 1994)!

Aflat în lotul campioanei României, zălăuanul a fost inclus de CFR Cluj de mai multe ori pe foaia de joc în meciurile oficiale.

Momentul de vis a fost, însă, cel de pe stadionul Old Trafford, din decembrie 2012, într-un meci din grupele Ligii Campionilor în faţa celebrei Manchester United! Ce onoare, ce satisfacţie, dar ce bucurie pentru puştiul de doar 18 ani! Echipa sa a şi câştigat acest meci, uluind Europa!

“A fost ceva de vis pentru mine să fac parte din acea echipă a CFR-ului care reuşea să facă multe puncte în Liga Campionilor”, spunea Cristi Man după acest succes uriaş.

Mai bine de patru ani a îmbrăcat sălăjeanul nostru tricoul formaţiei CFR Cluj – la juniori, la echipa secundă, dar şi în lotul echipei mari.

Tot ca un aspect mai interesant, Cristian Man este unul dintre cei care s-au înscris pe lista fotbaliştilor care au evoluat în cariera lor la rivalele CFR Cluj şi „U” Cluj.

Aceasta, deoarece soarta l-a adus şi în tricoul „studenţilor”, pentru care a evoluat în sezonul 2016 – 2017, după un trial la care au participat aproximativ 100 de jucători!

Talentatul portar a putut fi văzut şi de iubitorii fotbalului din Sălaj, deoarece Cristian Man a evoluat şi pentru FC Zalău.

A început fotbalul mare ca portar pe Old Trafford şi a terminat ca atacant golgheter în Liga a IV-a Sălaj!

Pe final de carieră, o carieră terminată mult prea repede, a uluit fotbalul mic din judeţul nostru. Legitimat la Dumbrava Gâlgău, portarul s-a remarcat, dar nu ca şi un portar ce închide poarta, ci ca un veritabil atacant ce dă goluri!!

La vârsta de 24 de ani, fostul portar al formaţiilor CFR şi „U” Cluj marca goluri în Liga a IV-a Sălaj!

Chiar a devenit peste noapte un atacant veritabil pentru echipa pregătită de fostul său antrenor, Marius Paşca. În mai puţin de un sezon, Cristian Man a înscris nu mai puţin de 12 goluri, devenind unul dintre golgheterii echipei!

Pompier, dar şi antrenor cu portarii la Centrul de Copii şi Juniori de la CFR Cluj

Aventura s-a din avanposturi s-a terminat în anul 2018, când acesta a fost admis la Şcoala de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti!

Fostul fotbalist este acum pompier şi, de ceva timp, el lucrează la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj.

Sigur, nu putea să renunţe total la sport, astfel că în momentul în care s-a ivit o oportunitate, nu a dat cu piciorul. Cu atât mai mult cu cât, oferta a venit tocmai de la CFR Cluj! Acum, Cristian Man face parte din staff-ul tehnic al vicecampioanei României, primind grupele Under 6 – Under 13, acolo unde este antrenor cu portarii.

Să mai spunem că Cristian Man a început fotbalul la 10 ani la CS Viitorul Zalău, după care a fost transferat la LPS Banatul Timişoara, grupare cu care a devenit campion naţional la juniori C.

Cristian Man: “CFR Cluj a fost echipa la care am crescut. După mulți ani, m-am întors acasă”

“CFR Cluj a fost echipa la care am crescut. După mulți ani, m-am întors acasă. Sunt bucuros să fac parte din staff-ul Academiei și să împărăteşc din cunoștințele mele portarilor din cadrul grupelor de juniori și să îi îndrum pentru a ajunge în viitor să-și îndeplinească visul, acela de a deveni portari de valoare.

Țin să le mulțumesc pe această cale domnului George Galamaz și domnului Daniel Huza pentru încrederea și susținerea acordată în acest proces”, a declarat tehnicianul de la CFR Cluj pentru Ziarul Sportul Sălăjean.

Mai multe pe acdest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 3 iulie.

You may also like

Leave a Comment