Responsive Menu
Add more content here...


Bogdan Ilea – secretar de stat în Ministerul Justiției – revine în avocatură

by Tiberius NICODA
0 comment 399 views
A+A-
Reset

În anul 2021, avocatul George Bogdan Ilea a fost numit secretar de stat în Ministerul Justiției.

Acesta a fost numit decan al Baroului Sălaj la doar 33 de ani, în 2015, un record în acel moment în ceea ce privește vârsta, fiind  unul dintre cei mai importanți oameni din Ministerul Justiției.

George Bogdan Ilea a urmat studiile de licență și masterat la Facultatea de Drept din cadrul Universității “Babeș-Bolyai” în perioada 2000-2005.

Teza de licență este o lucrare intitulată “Controlul de legalitate al prefectului asupra actelor autorităților administrației publice locale”, iar cea de dizertație “Salarizarea managerilor în sistem corporatist”.

În ianuarie 2005 devine avocat stagiar și urmează un curs pilot de mediere la Craiova, sub tutela Ambasadei SUA și a Ministerului Justiției, iar din 2006 lucrează la cabinetul său de avocatură. Tot în 2006 a absolvit Institutul Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților.

Din 2010 este și administrator judiciar la propriul cabinet de insolvență George Bogdan Ilea, practicând activ în acest domeniu.

În martie 2015 a fost ales decan al Baroului Sălaj, la doar 33 de ani și, prin această numire, a devenit membru al Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România.Din 2019 este membru al Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România, cel mai tânăr membru și reprezentând o premieră dat fiind faptul că provine dintr-un barou mai mic.Vorbește fluent limbile franceză și engleză și deține un permis de conducere categoria B.

De-a lungul activității sale ca și secretar de stat în Ministerul Justiției, a inițiat, participat și colaborat în ducerea la bun sfârșit a unor proiecte, inițiative și realizări în cadrul acestui minister.

Acuma, spre sfârșitului mandatului său în cadrul Ministerului Justiției, într-o postare își anunță reântoarcerea în avocatură.

“După trei ani în care am îndeplinit mandatul de secretar de stat în Ministerul Justiției, revin în avocatură.

Principala mea prioritate pe durata mandatului de secretar de stat a fost să-mi servesc țara cu profesionalism și integritate.

Plec din Ministerul Justiției cu o bogată experiență profesională care îmi va fi utilă în viața de avocat. Adresez mulțumiri pentru buna colaborare ministrului justiției, Alina Gorghiu, și tuturor colegilor cu care am dus la bun sfârșit multe proiecte și am gestionat situații complicate.

Gânduri bune tuturor!”, a spus în mesajul său Bogdan Ilea.

You may also like

Leave a Comment