Sălăjeanul Alex Bologa, cel mai bun sportiv al anului la CSU Cluj!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 49 views
A+A-
Reset

Judoka sălăjean se află în topul celor mai buni sportivi în anul 2022 de la Clubul Sportiv Universitatea Cluj. Sportivul a cucerit în acest an medalia de AUR la Campionatul European şi medalia de bronz la Campionatul Mondial


“Nu vede medalie, dar o simte”, cam asta a fost fraza anului după ce Alex Bologa a cucerit a doua sa medalie paralimpică, la Tokyo. Îl descrie perfect pe Alex, care în ciuda problemelor sale de vedere, sportivul simte tot în jurul lui.

Simte afecţiunea de care are parte, simte cum sportul este şansa lui de a progresa, simte adversarul pe tatami şi de fiecare dată reuşeşte să impresioneze o lume întreagă, indiferent de competiţia la care participă.

Sălăjeanul Alex Bologa este un fenomen, un fenomen care a făcut mândră o ţară întreagă, când în anul 2016 devenea primul sportiv de la noi din ţară care a cucerit o medalie la Jocurile Paralimpice. Ei bine, în 2021 avea să repete acea ispravă şi să urce din nou pe podiumul prestigioasei competiţii.

După Tokyo 2021, Alex Bologa, alături de antrenorul său – Tamas Gergely, a continuat să facă performanţă şi să obţină rezultate notabile, care l-au propulsat în vârful ierarhiei mondiale.

Astfel, în acest an, judoka orginiar din Derşida (comuna BOBOTA) a reuşit să câştige medalia de AUR la Campionatul European. Totodată, sportivul legitimat la CS “U” Cluj-Napoca a urcat pe podium şi la Campionatul Mondial, acolo unde a câştigat o medalie de bronz.

Pentru aceste rezultate, dar şi pentru faptul că de fiecare dată, Alex Bologa reprezintă cu succes Clubul Sportiv Universitatea Cluj la toate competiţiile, sportivul a fost desemnat SPORTIVUL ANULUI 2022 la CS “U” Cluj!

În topul de final de an al clubului clujean se mai află atleta Sanda Belgyan, dublă medaliată la Naţionale şi de două ori câştigătoare a Cupei României. Atleta a mai cucerit şi două medalii de argint şi două de bronz la Balcaniadă şi Naţionalele de sală.

Pe locul 3 s-a clasat judoka Luciana Catana, medaliată cu aur la Cupa Europeană U21, argint la Cupa Europeană U 18 şi campioană naţională la U 18. În plus, sportiva a mai cucerit două locuri doi la Cupa Europeană U 18, respectiv la Campionatele Naţional U 21 şi U 23.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean, care săptămâna viitoare va apărea joi, 4 ianuarie 2023.

Sursa foto: CSU Cluj

You may also like

Leave a Comment