Responsive Menu
Add more content here...


Sălăjeanca Szoke-Nagy Krisztina, jucătoare de bază la o echipă fruntaşă din Liga 1 din Ungaria

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 37 views
A+A-
Reset

“Portăriţa” din Cehu Silvaniei este numărul 1 în poarta echipei Diósgyőri VTK, grupare alături de care îşi propune să câştige Cupa Ungariei. Recent, cu formaţia maghiară, sălăjeanca noastră a reuşit să câştige şi un meci amical în faţa multiplei campioane a Românei, “U” Olimpia Cluj


În ultimul timp, fotbalul feminin a luat amploare în România şi nivelul este tot mai ridicat, datorită unor programe derulate de Federaţia Română de Fotbal, precum şi prin diverese proiecte bine puse la punct.

Jucătoarelor românce le-a crescut cota şi multe dintre ele au încercat aerul tare “de afară” şi au ajuns în campionate puternice din Europa.

Aşa a fost şi cazul sălăjencei noastre Szoke-Nagy Krisztina. “Portăriţa” din Cehu Silvaniei a reuşit să devină campioană naţională cu Olimpia Cluj, după care, în urmă cu doi ani a făcut pasul către FC Eto Gyor, echipă din Liga 1 din Ungaria.

Deşi la început toate au mers bine pentru Kicsii – cum o alintă prietenii, odată cu schimbarea antrenorului, totul s-a schimbat şi au început să apară problemele la echipa maghiară, astfel că Szoke-Nagy Krisztina a ales să se întoarcă în România şi a ajutat Independenţa Baia Mare să promoveze în Liga 1 Feminin.

Însă, valoarea sa era de necontestat, iar după scurt timp, Kicsii a revenit în Ungaria, acolo unde a semnat cu Diósgyőri VTK, grupare pentru care a evoluat în returul sezonului 2017 – 2018 şi alături de care a jucat finala Cupei Ungariei şi s-a clasat pe locul 3 în campionat, după o finală mică câştigată în dublă manşă în faţa fostei sale echipe, FC Eto Gyor. Având în vedere că evoluţiile sălăjencei au fost bune, cele două părţi au continuat parteneriatul şi în acest sezon.

Între timp, pentru sezonul 2018 – 2019, Szoke-Nagy Krisztina a devenit titular de bază la Diósgyőri VTK şi şi-a ajutat echipa să aibă un parcurs foarte bun în prima parte a campionatului intern. Astfel, cu Kicsii între buturi, Diósgyőri VTK a terminat turul pe locul 3, având 19 puncte, cu şase mai puţin decât MTK Budapesta, echipa aflată pe locul 2.

Şi în Cupa Ungariei, Diósgyőri VTK are un parcurs foarte bun şi a ajuns până în semifinalele competiţiei. Mai întâi, în faza optimilor de finală, echipa sălăjencei noastre a făcut instrucţie cu Ajka, formaţie pe care a zdrobit-o cu 26 – 0. În sferturi, Szoke-Nagy Krisztina şi compania au trecut cu 4 – 1 de Szent Mihály şi au ajuns în “careul de aşi”.

Pentru un loc în marea finală, Diósgyőri VTK se va duela cu Viktória Szombathely. Meciul se va disputa într-o singură manşă, duminică, 24 februarie, pe stadionul din Diósgyőr. Pentru acest joc, gruparea maghiară la care evoluează şi Kicsii a efectuat un meci amical, la finalul săptămânii trecute, chiar împotriva multiplei campioane a României, “U” Olimpia Cluj.

Jocul s-a desfăşurat pe terenul sintetic din Parcul Babeş din Cluj-Napoca. Pentru gruparea maghiară, “Kicsii” a asigurat poarta intactă pe tot parcursului jocului câştigat în cele din urmă de Diósgyőri VTK cu scorul de 1 – 0, graţie reuşitei sârboaicei Biljana Bradic, dintr-o lovitură de la 11 m.

Pentru sălăjeanca noastră, acest joc a fost unul mai special, deoarece alături de “U” Olimpia Cluj a reuşit să câştige campionatul României, înainte de a începe aventura sa din Ungaria.

“Mă simt bine la Diósgyőr, însă m-am simţit un pic ciudat să joc împotriva unei foste echipe. Dar, mă bucur că am reuşit să câştigăm acest joc. Pentru noi, cel mai important este meciul din 24 februarie din semifinalele Cupei Ungariei. Vrem să câştigăm această competiţie. Cât despre campionat, o să vedem cum decurg lucrurile. Avem şanse să jucăm finala campionatului dacă profităm de ocazie şi reuşim să câştigăm meciurile importante”, ne-a spus Szoke-Nagy Krisztina.

You may also like

Leave a Comment