Sălăjeanca Maria Csiki, în lotul naţional al României U18 şi în 2024

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 181 views
A+A-
Reset

Sportiva pregătită de Nelian Ianchiş face parte din lotul României U18 atât în proba de 800 de metri, cât şi în cea de 1.500 de metri

Zalăul nu a dus niciodată lipsă de talente, însă, multe s-au pierdut pe drum sau au fost
forţate să se piardă prin nesprijinirea lor. Alţii au reuşit, cu greu, dar şi-au găsit cumva drumul către calea performanţei în atletism, un sport aflat pe o pantă descendentă în judeţul Sălaj.Totuşi, Maria Csiki este flacăra care reaprinde speranţa iubitorilor acestui sport în judeţul nostru.

Sportiva pregătită de Nelian Ianchiş la CSS Zalău reuşeşte performanţă după performanţă, devenind chiar campioană naţională. Asta, deşi în judeţ nu are condiţiile optime pentru o pregătire corespunzătoare.

Însă, talentul şi munca depusă la antrenamente o fac să culeagă roadele la competiţiile importante de la nivel naţional la care ia startul. Prestaţiile ei au fost remarcate, iar de câţiva ani, Maria Csiki este nelipsită de la loturile naţionale ale României de copii şi juniori.

Şi în anul 2024, sportiva originară din comuna Mirşid face parte din loturile naţionale U18, atât în proba de 800 de metri, cât şi pentru proba de 1.500 de metri. Născută în 2007, Maria Csiki se apropie de vârsta “sensibilă” la care îşi va încheia junioratul, urmând a se decide unde îşi va continua cariera.

Poate se va găsi o soluţie să continue în Sălaj, dar câţi alţi copii talentaţi au fost obligaţi să continue în altă parte din cauza ignorării “primite” în propriul judeţ. Unul dintre aceştia este chiar Robert Parge, şi el sportiv din lotul naţional de seniori al României, în proba de 400 m.

Maria Csiki aleargă la Campionatul Naţional în acest weekendÎn perioada 3 – 4 februarie, la Complexul Sportiv Naţional “Lia Manoliu” - Sala de atletism “Ioan Soter”din Bucureşti va avea loc etapa Ia Campionatului Naţional de Cadeţi U18, U16. Maria Csiki va lua startul în probele de 800 de metri, respectiv 1.500 de metri.

You may also like

Leave a Comment