Te-ai gândit vreodată cum ar fi să nu vezi? Să te trezești într-o dimineață și să nu mai poți găsi lucrurile pe care le știi, pe care le iubești? Să dispară toată rutina într-o secundă și să fii nevoit s-o iei de la început, să reînveți totul? Știm, e un scenariu pesimist și asta nu are nicio legătură cu noi.
Câți dintre noi nu am mers de multe ori pe stradă cu ochii închiși. Ca să vedem cum se simte. Ți se ascut simțurile. Lumea devine brusc un spațiu nesigur.
Așa au crezut și părinții Giuliei până să apară în viața lor. Aceasta s-a născut cu o boală genetică rară care îi afectează vederea până la orbire încă din primul an de viață. Au aflat asta după nenumărate investigații când ea avea doar trei luni.
Nimic nu te-ar face să crezi că micuța Giulia suferă la doar 9 luni și jumate de o boală specifică oamenilor în vârstă. Cataractă. Doar că, în cazul ei, boala este din naștere și poarta numele de Cataractă congenitală malformată.
S-a împământenit ideea că doar în cazul persoanelor în vârstă vorbim de cataractă. Însă copiii pot face și ei cataractă. Indiferent de vârstă, cataracta se manifestă la fel și anume prin opacifierea cristalinului. Copiii care suferă de cataracta congenitală netratată, cu grad de afectare semnificativ, se confruntă cu o scădere mare a calității vieții și costuri socio-economice pentru copii, familie și societate.
De atunci, părinții Giuliei au trecut prin toate împreună dar cel mai mult au început să învețe. Au luat-o și ei de la început. S-au recalibrat, reinventat și au început să caut soluții. Uneori au reușit, alteori nu. Dar au încercat, așa cum fac mulți părinți iar asta este tot ce contează.
Și ca orice părinte se gândesc cum să trăiască cu gândul că Giulia nu o să le vadă niciodată fața, zâmbetul, că nu o să vadă culorile, apusurile și răsăriturile de soare, cum se schimbă anotimpurile, nu va putea admira un tablou, o arhitectură frumoasă, lacrimile sau bucuria oamenilor.
Pentru asta este nevoie de oameni. De tine și de tine. Și de tine, cel care citești acum. Avem nevoie să arătăm că ne pasă, că suntem dispuși să ajutăm.
Speranța și singura soluție prin care își poate recăpăta vederea și totodată șansa de a fii un copil sănătos este să fie operată la o clinică privată din Belgia.
Vineri, au primit răspuns din partea celor de la clinică cu costurile operației, suma constând în jur a 10.000 de euro. Au fost programați pentru operație la începutul lunii Septembrie, dar din păcate părinții nu dispun de această sumă și au fost amânați timp de aproximativ 1 lună, 2.
Acesta este și motivul pentru care părinții Giuliei fac apel la oamenii generoși și cu suflet mare, pentru a aduna cei banii necesari intervenției chirurgicale.
Orice sumă, indiferent cât de mică, le este de mare ajutor și poate să facă o diferență.
Conturile unde se poate dona sunt următoarele:
Revolut: RO98BREL0005546541490100
Titular: Denisa Anamaria
BT: GABRIELA – IOANA NEGREA
IBAN: RO76BTRLRONCRT0CH7282401
Swift: BTRLRO22