Să cunoaştem mai bine cei mai buni sportivi ai Sălajului. Karateka Darius Goron – 140 de medalii în 12 ani de muncă pe tatami

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 107 views
A+A-
Reset

Sportivul a început să practice artele marţiale sub comanda lui Dan Chiş, la CS Dani San Zalău. Au trecut 12 ani de atunci, perioadă în care a adunat nu mai puţin de 139 de medalii la competiţii naţionale, Europene şi chiar mondiale. A fost an de an prezent în topurile de final de an întocmite de DJST Sălaj, însă, cu siguranţă că anul 2023 îi va rămâne în memorie datorită faptului că a fost desemnat cel mai bun sportiv al Sălajului la probele neolimpice, poziţie pe care a împărţit-o împreună cu colegul său, Samuel Benţa

După muncă şi răsplată. Cam aşa ar suna un proverb tradiţional românesc. Sau “cum îţi aşterni aşa dormi” ar spune un alt proverb care s-a potrivi de minune în cazul tânărului Darius Goron, desemnat la finalul anului 2023 cel mai bun sportiv al judeţului Sălaj la probele neolimpice.

Darius s-a îndrăgostit de artele marţiale în urmă cu 12 ani când a păşit pentru prima oară în sala de antrenament a clubului CS Dani San Zalău. Avea doar 7 ani.

“Am început karatele la vârsta de 7 ani mai multe pentru a face mişcare, având foarte multă energie şi fiind atras de artele marţiale. Am fost foarte atras de acest sport şi după primele luni de antrenamente ştiam că vreau să ajung cât mai departe”, îşi aminteşte Darius Goron.

Sub aripa antrenorului Dan Chiş, sportivul a crescut de la an la an, iar rezultatele nu au încetat să apară. În cei 12 ani de karate, sportivul a reuşit să obţină nu mai puţin de 139 de medalii, dintre care 55 de medalii fiind luate la Campionatele Naţionale şi Cupa României, 21 fiind de aur.

La nivel internaţional a obţinut 31 de medalii, dintre care 10 de aur, mai exact 7 titluri de campion mondial şi 3 titluri de campion european, după cum ne-a mărturisit chiar sportivul.

“În primul rând aş putea spune că sunt un băiat foarte silitor şi disciplinat şi mereu am pus asta e primul loc pentru că am considerat că fără dedicare nu poţi ajunge campion. Să fiu cel mai bun sportiv al judeţului în anul 2023 pentru mine reflectă rezultatul efortului depus pe parcursul anului şi în acelaşi timp recunoaşterea a orelor petrecute în sala de antrenament alături de Senseiul meu, Dan Chiş, fără de care n-aş fi putut să ajung la asemenea performanţă. Muncă, perseverenţă şi încredere sunt nişte cuvinte ce pot descrie relaţia mea cu Sensei”, ne-a declarat Darius Goron.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 10 ianuarie.

You may also like

Leave a Comment

error: Content is protected !!