Să cunoaştem mai bine cei mai buni sportivi ai Sălajului. An de vis şi pentru campionul mondial Samuel Benţa

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 165 views
A+A-
Reset

Samuel Benţa este un sportiv muncitor, dedidcat şi care de mic copil a ştiut ce îşi doreşte de la viaţă pe plan sportiv. În urmă cu 9 ani de zile păşea pentru prima dată în sala de antrenamente a clubului CS Dani San Zalău şi făcea cunoştiinţă cu artele marţiale. N-a fost o dragoste la prima vedere şi începutul nu a fost precum în basme. Însă, treptat, Samuel a devenit un sportiv în adevăratul sens al cuvântului şi a începtut să creadă în visul său, alimentat fiind de susţinerea necondiţionată a antrenorului său, Dan Chiş.

Au trecut 9 ani de când Samuel Benţa reprezintă CS Dani San Zalău, perioadă în care a cucerit tot ce se putea cuceri. A obţinut 70 de medalii în carieră, cele mai importante fiind medalia de aur şi cea de bronz de la Campionatul Mondial, dar şi cele 4 de aur şi 2 de bronz cucerite la Campionatul European din acest an.

Este şi multiplu campion naţional, câştigând alte zeci de medalii la diverse competiţii.

Însă, 2023 va rămâne în memoria sportivului deoarece la final de an a fost desemnat cel mai bun sportiv al judeţului Sălaj la probele neolimpice, la egalitate cu colegul său Darius Goron, într-un clasament întocmit de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj.

“În primul rând, vreau să-i mulţumesc domnului antrenor Dan Chiş pentru munca, efortul şi dăruirea depusă pentru noi. De mic copil am visat să am multe medalii şi trofee precum sportivii pe care îi vedeam la televizor, iar prin muncă, dăruire şi multe ore petrecute în sala de antrenament, visul a devenit realitate, rezultatele venind pe bandă rulantă. Fiind clasat pe prima poziţie în clasamentul Sălajului, munca nu a fost în zadar, fapt care mă mulţumesc enorm şi, desigur, şi pe antrenorul meu. Sunt mândru să reprezint Clubul Sportiv Dani San Zalău, unul dintre cele mai bune din ţară, cu rezultate excepţionale. De câţiva ani a devenit a doua mea casă. La început nu totul a fost roz şi frumos, dar prin muncă, devotament şi iubire pentru karate am reuşit să clădesc un palmares foarte frumos, devenind campion mondial, european şi naţional”, ne-a declarat Samuel Benţa.

You may also like

Leave a Comment

error: Content is protected !!