S-a tras cortina peste Liga a IV-a – Patru echipe mai speră la titlu

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 82 views
A+A-
Reset

La finalul primei părţi de campionat, Luceafărul Bălan a devenit campioană de toamnă, fiind urmată la doar trei puncte de CS Barcău Nuşfalău. Cele două par principalele candidate la titlul judeţean şi în acest sezon. Însă, aproape ţin Ardealul Crişeni şi FC Chieşd

S-a tras cortina şi peste Liga a IV-a, iar echipele au intrat în vacanţă până în primăvara anului viitor. A fost un tur de campionat spectaculos, dar pe care tot campioana Luceafărul Bălan l-a dominat, aşa cum se întâmpla şi în sezonul precedent. Însă, spre deosebire de sezonul trecut când Luceafărul a avut o singură contracandidată, acum situaţia stă diferit.

Campioana en-titre, performera turului de campionat

Cel puţin după turul de campionat, nu mai puţin de patru echipe par implicate în lupta pentru titlul judeţean.

Sigur, prima şansă o are liderul Luceafărul Bălan care în turul de campionat a pierdut doar două puncte, în remiza de la Nuşfalău. Liderul este singura echipă neînvinsă din campionat, iar echipa lui Emil Ionaş are şanse bune să devină, din nou, campioană judeţeană, dacă va continua în aceeaşi notă şi în retur.

CS Barcău Nuşfalău încă visează la primul titlu la seniori

La trei puncte în spate, pe locul secund se află CS Barcău Nuşfalău, formaţie care pe lângă egalul cu Bălan a mai suferit un eşec aspru la FC Chieşd, de aici şi diferenţa de trei puncte.

Oricum, pentru partea a doua a sezonului, CS Barcău încă mai speră la primul titlu judeţean obţinut la nivel de seniori. Pe podium la finalul turului de campionat se află ACS Ardealul Crişeni. Gruparea condusă de Călin Morar a început bine campionatul, însă, spre final a cam “scârţâit”, iar rezultatele nefaste au adus semne de întrebare în rândul conducerii. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu situaţia de la Crişeni.

FC Chieşd, cea mai ofensivă echipă din tur

Deşi se află la şapte puncte în spatele liderului, FC Chieşd încă mai speră la campionat, mai ales că returul cu Luceafărul va avea loc la Chieşd. Însă, calculele sunt destul de complicate şi nu contează doar meciul direct.

Cu toate acestea, chiar dacă şi-a diminuat şansele la campionat, FC Chieşd a arătat un fotbal plăcut în tur, un fotbal spectaculos, fiind echipa cu cel mai bun atac din campionat. Echipa pregătită de Bogdan Bărnuţiu are 73 de goluri în 13 etape, o medie de aproape 6 goluri pe meci.

Tur nereuşit pentru SCO Jibou

Fără doar şi poate, dezamăgirea primei părţi a sezonului a fost SCO Jibou. Gruparea jibouană a schimbat antrenorul în vară, fiind ales Dinu Moldovan. Însă, acesta a rezistat doar câteva etape pe banca Jiboului, locul său fiind luat de Cristian Vancea pentru partea a doua a turului.

Schimbarea a fost una oportună, iar jibouanii au obţinut şase victorii, un egal şi au suferit un singur eşec cu Vancea pe bancă. Eşecul a venit în derby-ul cu Someşul Someş Odorhei, echipă care a fost inconstantă în evoluţii.

Şi la Zimbor a fost ba albă ba neagră, ori victorie, ori eşec. Însă, gruparea condusă de Gabriel Mureşan este în obiectiv la finalului turului, ocupând un loc la mijlocul clasamentului. Tot acolo se află şi Venus Giurtelec.

Luptă strânsă în subsolul clasamentului

În schimb, în subsolul clasamentului, lupta e strânsă, iar şase echipe sunt despărţite de doar trei puncte, ultimele două poziţii fiind ocupate tocmai de nou-promovatele Unirea Mirşid şi Cetatea Buciumi.

You may also like

Leave a Comment