Responsive Menu
Add more content here...


S-a terminat visul frumos, dar juniorii U17 de la SCM Zalău rămân cu amintirea unui sezon superb

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 1.4K views
A+A-
Reset

Formaţia antrenată de Marius Muntean a părăsit cu fruntea sus competiţia, după ce a fost eliminată de Gloria Bistriţa, pe terenul căreia  a pierdut la două goluri diferenţă. Gruparea de sub Meseş rămâne însă cu o performanţă notabilă în acest sezon, o clasare în primele opt locuri în Campionatul Naţional U17, competiţie organizează de FRF

La SCM Zalău se face treabă şi la nivel de juniori, iar rezultatele demonstrează acest lucru. Sezonul 2023 – 2024 a fost unul de referinţă pentru juniorii U17, care atât sezonul regulat, cât şi play-off-ul l-au încheiat pe primul loc.

Gruparea de sub Meseş a obţinut calificarea în fazele eliminatorii ale competiţiei, iar în optimi a reuşit să treacă cu un categoric 6 – 2 de LPS Sebeş. Săptămâna trecută, SCM Zalău U17 a jucat în sferturi contra unei formaţii mult mai puternice – Gloria Bistriţa – pe terenul căreia elevii lui Marius Muntean au trebuit să se recunoască învinşi.

SCM Zalău a început cu un handicap partida de la Bistriţa, deoarece încă din minutul 7 a rămas în inferioritate, fiind eliminat portarul Grecu pentru un henţ în afara careului.

În aceste condiţii, gazdele au împins jocul spre poarta adversă şi inevitabil a venit şi golul în minutul 30, cu un şut de la distanţă.

A fost 1 – 0 scorul pauzei, iar în partea secundă, SCM Zalău a încercat să reintre în joc, însă omul în minus s-a simţit. Tot  Gloria a fost cea care a marcat, printr-un şut din afara careului.

”Să joci aproape un meci întreg în 10 oameni este greu, mai ales la juniori. Dacă se juca 11 contra 11, meciul ar fi fost mult mai echilibrat. Chiar şi aşa, adversarii nu şi-au creat multe ocazii. Puteam depăşi etapa aceasta, dacă ar fi fost egalitate numerică pe teren”, a spus antrenorul Marius Muntean.

Meciul de la Bistriţa a fost ultimul din acest sezon, unul pe care SCM Zalău l-a încheiat cu o prezenţă în sferturile de finală ale Campionatului Naţional U17, competiţie în care zălăuanii se clasează în primele opt echipe.

”Rămânem cu o performanţă notabilă după acest sezon şi ţin să-i felcit pe juniori, pentru tot parcursul pe care l-au avut. Am dominat sezonul regulat, am dominat play-off-ul şi am ajuns până în sferturile competiţie. Celor din 2007 care nu vor mai juca la această categorie, le urez succes în sezonul următor şi le mulţumesc pentru dedicarea care au avut-o. Nu ştiu când mă voi mai întâlni cu o asemenea generaţie de copii. S-au comportat precum nişte profesionişti şi au fost motivaţi să ajungem până aici. Mulţumesc şi conducerii clubului pentru condiţiile oferite, lui Marius Paşca şi Alexandru Pop în mod deosebit pentru sprijinul acordat echipei în ultima perioadă”, ne-a declarat Marius Muntean.

În semifinalele Campionatului Naţional U17 s-au calificat FC Bacău, Chindia Târgovişte, Gloria Bistriţa, iar ultima calificată se va decide după meciul dintre AFC Hermannstadt şi CSC Şelimbăr.

Gloria Bistriţa – SCM Zalău 2 – 0 (1 – 0)

You may also like

Leave a Comment