Responsive Menu
Add more content here...


S-a stins din viață încă un veteran de război: Victor Mezei a trecut la cele veșnice la venerabila vârstă de 101 ani

Unul dintre ultimii supraviețuitori ai Celui de-al Doilea Război Mondial, veteranul Victor Mezei s-a stins din viață. Acesta a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial pentru eliberarea României, Ungariei și a Cehoslovaciei

by Mihai POP
0 comment 11 views
A+A-
Reset

Consiliul Județean Sălaj aduce un ultim și pios omagiu veteranului de război, sublocotenent în retragere Victor Mezei, trecut la cele veșnice la venerabila vârstă de 101 ani.

Pentru meritele sale a fost decorat cu Medalia ”Crucea Comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial 1941-1945” și înaintat în grad succesiv până la sublocotenent în retragere.

Născut în 5 decembrie 1922 (dar înregistrat în actele vremii la 17 decembrie), în localitatea Racova (raionul Tășnad, astăzi, județul Satu Mare), slt. (rtr) Victor Mezei a făcut parte din Regimentul 20 Infanterie și a luptat pentru eliberarea României, Ungariei și a Cehoslovaciei, până la victoria finală.

A căzut prizonier și a fost deportat într-un lagăr din Germania, unde a petrecut șapte luni.

”Aducem un ultim și pios omagiu veteranului de război, sublocotenent în retragere Victor Mezei, trecut la cele veșnice la venerabila vârstă de 101 ani. Pentru meritele sale a fost decorat cu Medalia ”Crucea Comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial 1941-1945” și înaintat în grad succesiv până la sublocotenent în retragere.

Onoare și respect!

Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!” transmite  Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu

 

You may also like

Leave a Comment