Responsive Menu
Add more content here...


S-a rupt lanţul de iubire. HC Zalău s-a despărţit de directorul sportiv, Sergiu Cacoveanu

Tânărul şi ambiţiosul clujean adus anul trecut în staff-ul clubului HC Zalău n-a dansat decât o vară la poalele Meseşului. Schimbările din club din ultimul sezon

by Călin ONICAŞ
0 comment 3,3K views
A+A-
Reset

De-o viaţă, echipa de handbal al Sălajului, echipa care de-a lungul anilor a adus atâtea şi atâtea satisfacţii sălăjenilor, a fost condusă de acelaşi om – Gheorghe Tadici. Aceasta, cu mici excepţii, când acesta a antrenat de Oltchim Râmnicu Vâlcea (2006 – 2008).

În rest, fostul selecţioner a fost de toate la club – manager, antrenor, contabil, magazioner şi chiar şoferul microbuzului cu care fetele se deplasează la meciuri. De aceea, mare a fost mirarea în vara anului trecut, când în staff a fost inclus un tânăr tocmai din Cluj-Napoca.

La 27 ani, Sergiu Cacoveanu era numit noul director sportiv al clubului HC Zalău. Venirea sa în club a fost aşa… mai… pe „silenţios”. Chiar şi aşa, în scurt timp, am remarcat câteva aspecte care acum câţiva ani păreau o utopie. Iubitorii handbalului au putut vedea instantanee şi clipuri video de la şedinţele de pregătire din cantonament, de la antrenamente sau chiar din vestiarul echipei. Şi, în plus, pe feţele crispate  – de multe ori – ale handbalistelor am văzut zâmbete.

Am văzut astfel o transparenţă mult mai mare, iar pagina oficială a clubului a primit o altă înfăţişare, mult mai actuală, mai plină de viaţă, mai captivantă şi mult mai consistentă. Comunicarea a trecut peste multe bariere în această perioadă şi a devenit aşa cum ar şi trebui la un club profesionist.

Ca să nu spunem şi faptul că acest club „privat” este – de fapt – un club finanţat din banii noştri, ai sălăjenilor! Marketingul clubului, care se afla undeva spre zero, a început să mai mişte. Promovarea postărilor cu un design mai adevărat pe reţelele de socializare a adus multe plusuri, atât la imagine, cât şi în tribunele Sălii Sporturilor, unde majoritatea meciurilor au fost urmărite de o sală aproape plină! Aşadar, clubul a început un drum frumos.

Toate acestea s-au realizat aşa mai printre picături, deoarece tânărul director sportiv nu prea a avut mână liberă. Ba, mai mult, Sergiu Cacoveanu a fost directorul sportiv… de acasă, deoarece conducerea nu a dorit să îl includă în delegaţie pentru partidele din deplasare. Omul a lucrat mai mult la echipa de tineret.

Asta până la data de 1 iunie, când contractul său cu HC Zalău a expirat. La fel ca şi în cazul Valeriei Motogna, acesta nu a primit nicio ofertă de prelungire a înţelegerii. Altfel spus, Sergiu Cacoveanu a dansat doar o vară la Zalău.

La despărţirea de gruparea sălăjeană, tânărul a dorit să adreseze şi un mesaj iubitorilor de handbal din Sălaj.

Sergiu Cacoveanu – Zalăul cu bune şi cu rele


  • „Fără Tadici pe bancă cu lotul actual, fară să supăr pe cineva, HC Zalău ar retrograda. Cu absolut orice alt antrenor”

  • „Clubul are nevoie de modernizare – bilete online, o organizare cât mai bună a meciurilor cu un speaker tânăr, meciuri transmise pe pagina de facebook, un magazin mobil…”


„În primul rând, contractul meu a expirat la data de 1 iunie, iar, până în acest moment nu a existat vreo discuție de prelungire a înțelegerii dintre mine și club.
Cred că în aceeași situație este și Valeria Motogna cu care am avut o colaborare foarte bună la Tineret și vreau să-i mulțumesc ei și tuturor celorlați, care au fost deschiși și cu care am colaborat bine timp de un an.
Am văzut că sunt diferite comentarii că aș fi fost dat afară, sunt doar minciuni. Pur și simplu a expirat înțelegerea la fel ca în cazul antrenoarelor de la Tineret.

În al doilea rând, cred că acest club are nevoie de modernizare și aici mă refer la bilete online, la o organizare cât mai bună a meciurilor cu un speaker tânăr, toate meciurile de acasă să fie transmise pe pagina de facebook, un magazin mobil cu produse cu siglele echipei și alte lucruri importante în anul 2024 pentru un club mare cu o istorie bogată precum Zalău.
Aceste lucruri sper că sunt dorite în sezonul următor, și este necesar cineva să le facă.

Anul acesta am încercat prin intermediul paginii de Facebook ca publicul să fie mult mai informat decât în alți ani, însă și la acest segment e nevoie de mai mult și aceste lucruri sunt obligatorii pentru un club profesionist.
Am avut un număr mare de spectatori la fiecare meci și la Tineret am avut cea mai mare medie de spectatori, asta și datorită promovării mult mai masive în on-line a meciurilor față de ultimii ani.

În ceea ce privește sezonul următor, s-au făcut transferuri interesante, dar nu ar trebui să existe foarte mari așteptări față de sezonul recent încheiat, poate fi un motiv de mândrie că HC Zalău e printre singurele cluburi care mai dă credit jucătoarelor tinere și românce.

Pentru o clasare în primele 8 echipe este nevoie de un buget mult mai consistent și aducerea unor jucătoare mult mai valoroase având în vedere loturile echipelor.

O jucătoare străină valoroasă nu vine la Zalău sub 3.500-4.000€, iar fără jucătoare străine – din nefericire – la ora actuală nu poți face performanță.

Din punctul meu de vedere, fără Tadici pe bancă cu lotul actual, fară să supăr pe cineva, ar retrograda. Cu absolut orice alt antrenor.

În încheiere mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi fie la echipa mare, fie la echipa de Tineret, mă bucur că a existat emulație în jurul echipelor noastre care au terminat onorabil campionatele – Liga Florilor, Campionatul de Tineret – cu resurse ultra-limitate, cel puțin la Tineret”, a punctat Sergiu Cacoveanu.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 3 iulie.

You may also like

Leave a Comment