Responsive Menu
Add more content here...


S-a dat startul depunerii proiectelor de asistență socială. Bugetul este 2,2 milioane de lei

Consiliul Județean Sălaj a lansat programul de finanțare pentru proiectele de asistență socială, cu un buget de 2,2 milioane de lei

by Mihai POP
0 comment 68 views
A+A-
Reset

Unitățile de cult, asociațiile și fundațiile care oferă asistență socială persoanelor în dificultate pot accesa, și în acest an finanțări nerambursabile de cel mult 22.000 de lei/lună/proiect.

Cheltuielile eligibile includ salariile de încadrare ale personalului calificat în domeniul asistenței sociale, în limita a 90% din valoarea salariului minim brut pe țară garantat în plată (inclusiv plata aferentă contribuției asiguratorie pentru muncă, diferența reprezentând partea de cofinanțare a beneficiarului).

Proiectele se depun la Registratura CJ Sălaj, din Piața 1 Decembrie 1918, nr. 11, Zalău, până cel târziu în 7 mai 2024, ora 16.00. Evaluarea și selecția proiectelor se va face în perioada 8-21 mai 2024, rezultatele urmând să fie publicate pe site-ul www.cjsj.ro.

Demersul urmărește îmbunătățirea calității vieții și a confortului psiho-social pentru:

▪️ vâstnicii peste 65 de ani, cu incapacităţi fizice de sănătat și, capacităţi reduse de îngrijire, a căror sursă de venit să nu depăşească 2.500 lei/persoană singură, respectiv 4.000 lei/cuplu;

▪️ copiii aflaţi în dificultate, cu risc de separare de părinţi sau părăsiţi de părinţi;

▪️ copiii, tinerii și adulții cu dizabilităţi, aflaţi în dificultate, cu certificat de încadrare în grad de handicap.

Ghidul Solicitantului împreună cu anexele aferente sunt disponibile pe site-ul Consiliului Județean Sălaj, la secțiunea Strategii/Programe/Proiecte, rubrica Programe finanțate din bugetul Județului Sălaj.

Anul trecut, prin intermediul acestui program finanțat de la bugetul județului, 511 persoane defavorizate din Sălaj au beneficiat de servicii sociale la domiciliul asistatului, în centre de zi, cantine sociale și în centre de zi pentru copii și tineri cu dizabilități. De asemenea, au fost cofinanțate 55 de locuri de muncă – majoritatea în mediul rural, iar 21 de entități prestatoare de servicii sociale au fost sprijinite să funcționeze.

 

You may also like

Leave a Comment