Responsive Menu
Add more content here...


Rupt în gură de alcool, depistat de către polițiști conducând un autoturism nestingherit prin Șimleu Silvaniei

by Tiberius NICODA
0 comment 156 views
A+A-
Reset
Urmare a unor acțiuni și controale în trafic desfășurate de către polițiștii din cadrul IPJ Sălaj, la data de 28 mai 2024,  pe o stradă de pe raza orașului Șimleu Silvaniei , polițiștii din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei au oprit în trafic pentru control un autoturism, condus de un localnic în vârstă de 53 de ani.
Conducătorul auto oprit a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Să nu uităm, că de obicei alcoolemia exprimată de etilotest, de obicei se regăsește în cantitate dublă în sânge.
Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei, iar în cauză polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
Funcție de rezultatele probelor biologice care i s-au recoltat bărbatului, acesta va fi cercetat în continuare și  dacă va fi găsit vinovat, pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, cu  o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, aceasta  se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
(Foto cu caracter ilustrativ!)

You may also like

Leave a Comment