Responsive Menu
Add more content here...


Run to the Hills-o -competiție de alergare în natură care a avut loc la Crasna în data de29 iunie 2024

by Tiberius NICODA
0 comment 126 views
A+A-
Reset

Ca un eveniment să  fie unul reușit, înseamnă să ca și organizatorii acestuia să fie și o gazdă pe măsură. Iar aici, la Crasna, gazda s-a numit Kiss István, cel care a creat centrul de echitație Taltoș.Kiss István, după cum se zice , a fost sufletul petrecerii, acela care a binedispus pe invitați și a întreținut atmosfera de sărbătoare.

La Crasna, comunitatea chiar înseamnă ceva. Asta s-a demonstrat pe tot parcursul zilei de sâmbătă, 29 iunie, când s-au adunat laolaltă, o mulțime de oameni: aproape 250 de alergători și peste 1000 de participanți.

Run to the Hills este o competiție de alergare în natură a cărei ediție din anul acesta a avut loc la Crasna în data de 29 iunie 2024. Scopul principal este de a prezenta valorile identitare ale comunei Crasna şi ale județului Sălaj, precum şi de a promova stilul de viață sănătos, sportul, istoria şi cultura din Țara Silvaniei. Zestrea Silvană a fost  transpusă la această ediție, printr-o zonă de desfășurare a concursului deosebită, pornind de pe malurile râului Crasna, de la Centrul de echitație Táltos, către dealurile cu vie și beciurile tradiționale ale comunității din Crasna, traversând zona împădurită din jurul lacului Vârșolț, cu întoarcere spre centrul comunei Crasna. O ediție complexă, în care cei interesați de alergare împreună cu însoțitorii lor, alături de publicul larg au avut prilejul ca să descopere  descopere oferta atractivă a Comunei Crasna: zbor cu deltaplanul echitație vizitare obiective istorice plimbări cu trenulețul, gastronomie tradițională și alte surprize pregătite de organizatori!

O aventură de neuitat în inima naturii Crasna, 29 iunie 2024 “Run to the Hills” a fost un festival de alergare în natură care îmbină sportul, cultura și sănătatea într-un peisaj pitoresc din Țara Silvaniei. Acest eveniment promite să aducă împreună pasionații de alergare și iubitorii de natură pentru o zi plină de activități variate și experiențe memorabile.

Concursul a inclus mai multe categorii și distanțe, astfel încât să fie accesibil pentru alergători de toate nivelurile. Cei mai rapizi și mai rezistenți alergătoriau fost recompensați cu premii atractive.

Târgul cu meșteri și producători locali – Back to the roots în paralel cu concursul de alergare, festivalul a  găzduit și  un târg cu meșteri și producători locali din Țara Silvaniei. Vizitatorii au putut descoperi și achiziționa produse tradiționale, obiecte de artizanat, delicatese locale și multe alte surprize de neuitat.

Simpozioanele  despre sănătate – Holistic Health Pentru au completat experiența, fiind organizate și simpozioane pe tema sănătății holistice. Aceste sesiuni au acoperit subiecte diverse, de la nutriție și stil de viață activ, până la tehnici de reducere a stresului și echilibrul între corp și minte. Prezentările au fost  susținute de experți în domeniu, oferind participanților cunoștințe valoroase și inspirație pentru un stil de viață sănătos.

Festivalul a  inclus 3 secțiuni distincte:

  • Run to the hills: competiția de alergare în aer liber, cu 3 trasee disponibile, de 5, 10 și 21 de Km, alături de cursele pentru preșcolari (3-6 ani) și școlari (7-11 ani). Traseele bine marcate și variate ca dificultate au oferit participanților oportunitatea de a-și testa limitele și de a se bucura de frumusețea naturală a zonei. Concursul a inclus mai multe categorii și distanțe, astfel încât să fie accesibil pentru alergători de toate nivelurile. Cei mai rapizi și mai rezistenți alergători au fost recompensați cu premii atractive.
  • Back to the roots: piață cu vânzare de produse tradiționale locale. Vizitatorii au  putut descoperi și achiziționa produse tradiționale, obiecte de artizanat, delicatese locale și multe alte surprize. Târgul “Întoarcere la rădăcini” a fost  o oportunitate excelentă de a sprijini comunitatea locală și de a redescoperi tradițiile autentice ale regiunii.
  • Holistic Health: workshopuri despre sănătate au fost  susținute de: Dr. Eva Rusu, Dr. Raluca Pal, Paula Todoran (maratonistă, participantă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din Brazilia în 2016), Dr. Laszlo Tuzes (stomatolog), Dr. Denes Tamas și Cosmin Pașca (liderul comunității Functional Training 60 și Spartan Training Grup Zalău). Sesiunile au acoperit subiecte diverse, de la nutriție și stil de viață activ, până la tehnici de reducere a stresului și echilibrul între corp și minte.

Evenimentul a fost organizat de către  Consiliul Județean Sălaj, A.D.I. Țara Silvaniei, Asociația Silvafun Crasna, Asociația Zestrea Silvană și Primăria Crasna și susținut de partenerii: Alphega Farmacie, Farmacia Remedium, Worwag Pharma, Fibrex, Olecom, Mobila Kiraly și Centrul de echitație Lovarda.

Iată așadar un eveniment reușit din toate punctele de vedere pentru care felicităm deopotrivă atât pe organizatori cât și pe participanți precum și pe aceia care i-au susținut în desfășurarea sa!

 

 

You may also like

Leave a Comment