Responsive Menu
Add more content here...


România trece la ora de vară 2024 în noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie

România trece la ora oficială de vară, ceasurile urmând să fie date înainte cu o oră, astfel că ora 03.00 va deveni 04.00

by Mihai POP
0 comment 93 views
A+A-
Reset

În noaptea de sâmbătă spre duminică (30 spre 31 martie), toate ceasurile se vor da înainte cu o oră, nu doar în România, ci în toate țările Uniunii Europene. Astfel, ziua de duminică, 31 martie 2024, va avea 23 de ore în loc de 24.

După ce ceasurile vor fi date înainte cu o oră, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (numit impropriu şi GMT) va fi de trei ore. Ora oficială de vară este aplicată între ultima duminică din luna martie şi ultima duminică din octombrie.

Scopul principal al orei de vară este de a economisi energie electrică prin reducerea utilizării iluminatului artificial în timpul serii, prin aceea că se utilizează mai multă lumină naturală după serviciu sau școală.

Istoria orei de vară poate fi urmărită până în secolul al XX-lea, când mai multe țări au adoptat această practică.

Decizia de a implementa sau de a renunța la ora de vară este luată la nivel național și poate varia în funcție de politici guvernamentale, preferințele populației și alte factori.

You may also like

Leave a Comment