Responsive Menu
Add more content here...


Robert Parge, dublu vicecampion naţional la atletism

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 61 views
A+A-
Reset

Zălăuanul legitimat la CSM Bucureşti a obţinut al doilea cel mai bun timp în cursa de 400 m, după Mihai Dringo de la CSM Oradea, dar şi în cursa de 800 de metri, după Cristian Voicu. A fost o cursă pe cinste, la capătul căreia, atletul sălăjean s-a ales cu medalia de argint


Sâmbătă şi duminică, 8 – 9 iulie, pe stadionul “Nicolae Mărăşescu” din Craiova a avut loc finala Campionatelor Naţionale rezervate seniorilor şi tineretului (U23). Pentru amatorii de statistici, cei de la FRA anunţau că în acest an a avut loc ediţia cu numărul 109 la masculin, ediţia 98 la feminin şi cea cu numărul 43 la tineret. La start s-au afalt nu mai puţin de 269 de participanţi, dintre care 106 la feminin şi 163 la masculin, reprezentând 82 de cluburi sportive.

Competiţia a reprezentat şi un bun prilej de verificare pentru îndeplinirea baremului de participare la competiţiile internaţionale. La data de 1 iulie s-a dat startul calificărilor olimpice pentru Paris 2024, însă în acest an are loc şi Mondialul în aer liber.

Este un sezon de foc după cum spuneau şi cei de la Federaţia Română de Atletism, în care toţi atleţi visează să îndeplinească condiţiile de participare la Jocurile Olimpice.

Revenind la competiţia de la Craiova, să spunem că la start s-au aflat cei mai buni sportivi din ţară la categoriile respective de vârstă, iar printre aceştia l-am regăsit, bineînţeles, şi pe Robert Parge, cel mai bun atlet sălăjean al momentului.Legitimat la CSM Bucureşti, Parge a concurat în proba de 400 de metri, probă la care lupta s-a purtat în doi, între Parge şi Dringo. Cei doi au o luptă interesantă pe plan naţional. Însă, de această dată, Dringo s-a impus şi  a avut cel mai bun timp, aşa cum s-a întâmplat şi la Naţionalele din sală.

La câteva sutimi distanţă a terminat cursa şi Robert Parge, timpul atletului sălăjean fiind suficient pentru medalia de argint. Atletul sălăjean a luat startul şi în proba de 800 de metri, reuşind să câştige medalia de argint şi acolo, după colegul său de la club, Cristian Voicu. Pentru Robert Parge urmează participări la marile competiţii europene, acolo unde îşi doreşte din nou  clasări pe podium.

You may also like

Leave a Comment