Responsive Menu
Add more content here...


Robert Parge a început la Dubai sezonul în aer liber

La fel ca şi anul trecut, atletul sălăjean a început la Dubai sezonul de aer liber. A fost o competiţie puternică, de categoria C, Robert având o evoluţie bună, reuşind chiar un timp mai bun decât anul trecut. Cu toate acestea, evoluţia sa nu a fost concretizată şi într-un loc pe podium

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 233 views
A+A-
Reset

Fără îndoială, Robert Parge este cel mai valoros atlet masculin al judeţului sălăjean în acest moment. Sigur, la feminin o avem pe Paula Todoran, care recent a revenit în competiţiile naţionale. Însă, ca majoritatea atleţilor ajunşi la vârsta senioratului, Parge a fost nevoit să părăsească judeţul şi să reprezinte alte cluburi. De ceva timp, atletul zălăuan este legitimat la CSM Bucureşti, acolo unde are rezultate foarte bune şi zeci de medalii în palmares.

În acest an, în sezonul de sală, Robert a obţinut medalii la competiţii în Ungaria, dar şi din ţară, acolo unde a devenit vicecampion naţional în proba de 400 de metri.

În plus, atletul a făcut parte din lotul naţional al României care a participat la Campionatele Balcanice de la Istanbul, Turcia.

După o mică pauză, atletul a revenit pe “pistă” pentru a-şi face debutul în sezonul de aer liber din acest an.

La fel ca şi anul trecut, Robert Parge a ales Emiratele Arabe Unite, unde a participat la  UAE Athletics Grand Prix, competiţie desfăşurată la Dubai, pe Dubai Police Club Stadium.

A fost o competiţie puternică, de categorie C. Zălăuanul s-a aflat la startul probei de 400 de metri, alături de atleţi din ţări precum Emiratele Arabe Unite, Nigeria, Arabia Saudită, Africa de Sud, Kuweit, Liban, Iran, Irlanda şi Sfânta Lucia, o ţară insulară situată în arhipelagul Caraibe între Martinica şi Barbados.

Robert Parge a reuşit să încheie cursa cu timpul 46.76, un timp mai bun decât anul trecut, însă, care nu a fost suficient pentru podium, Parge clasându-se pe locul 7 la final.

Competiţia a fost acerbă, fiind câştigată de nigerianul Emmanuel Bamidele care a terminat cursa în 45 de secunde şi 12 sutimi.

You may also like

Leave a Comment