Responsive Menu
Add more content here...


Robert Parge a devenit pentru a şaptea oară campion al României

Cel mai bun atlet sălăjean al momentului tocmai a devenit, din nou, campion al României. Deja ne-am obişnuit cu el pe podium la competiţiille naţionale, cât şi la cele internaţionale. La finele săptămânii, Robert a devenit, pentru a patra oară, campion al României la Naţionalele în aer liber, iar în palmares are alte trei titluri de campion al României la Naţionalele în sală

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 395 views
A+A-
Reset

Robert Parge este sălăjeanul care ne face cinste peste tot pe unde merge. Da, ştim, n-a avut loc în judeţ şi este legitimat la CSM Bucureşti. Însă, zălăuanul nu uită de unde a plecat, deoarece la CSS Zalău a început atletismul, ascensiunea sa fiind fulminantă. A fost pe la „U” Cluj, iar de câţiva ani este legitimat la CSM Bucureşti, acolo unde continuă să aibă rezultate foarte bune.

De-a lungul carierei a obţinut numeroase titluri naţionale la tineret, cu şatefele, însă, are nu mai puţin de şapte titluri naţionale şi la individual la seniori, 3 sunt obţinute la Campionatele Naţionale de sală, în timp ce alte 4 au fost obţinute la Campionatele Naţionale din aer liber, ultimul fiind obţinut chiar la finalul săptămânii trecute.

Stadionul Cluj Arena a găzduit finala Campionatelor Naţionale de Seniori, iar sălăjeanul Robert Parge a concurat la două probe.

La proba preferată, cea de 400 de metri, sălăjeanul a fost cel mai bun, reuşind să obţină medalia de aur, după ce a terminat cursa în 46 de secunde şi 51 de sutimi. Pe locul 2 s-a clasat Mario Dobrescu (46.73), iar podiumul a fost completat de Alexandru Vochin (47.26).

Totodată, Robert Parge a concurat şi în proba de 800 de metri, acolo unde a reuşit o clasare pe locul al treilea.

„Pot să spun că aceste două urcări pe podium mi-au dat un bun impuls pentru restul sezonului, începutul lui nefiind foarte bun. Urmează să am câteva competiţii de tur mondial unde sper să îmi îmbunătăţesc rezultatul de la 400 m şi să obţin puncte pentru competiţiile majore de anul viitor, acestea fiind Campionatul European de Sală şi Campionatul Mondial outdoor”, ne-a declarat Robert Parge.

You may also like

Leave a Comment