Responsive Menu
Add more content here...


Ridicătorul Lyvan Taboada a plecat de la SCM Zalău

Voleibalistul din Cuba a petrecut doar un sezon la gruparea de sub Meseş, de care s-a despărţit în această vară. Pentru Taboada, SCM Zalău a fost a doua echipă din România la care a evoluat, după ce el a jucat pentru Explorări Baia Mare timp de două sezoane

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 192 views
A+A-
Reset

SCM Zalău a terminat sezonul 2023 – 2024 pe un onorabil loc 5, care i-a asigurat calificarea în cupele europene. În condiţiile în care în stagiunea următoare gruparea de sub Meseş va lupta pe trei fronturi, la echipă trebuie aduse întăriri, mai ales că din lot au plecat deja câţiva jucători importanţi.

Pe lista plecărilor se află şi Lyvan Taboada Diaz, voleibalistul din Cupa, care cel mai probabil, în această vară va fi prezent cu Naţionala ţării sale la Jocurile Olimpice de la Paris.

Lyvan Taboada Diaz a fost adus sub Meseş în vara anului trecut. Conducerea şi-a pus mari speranţe în ridicătorul din Cuba, însă acesta a jucat puţin la SCM Zalău.

Fiind angrenat în acţiunile Naţionalei Cubei, în calificările pentru Olimpiadă şi la Jocurile Panamericane, Taboada a pierdut startul la SCM şi -a ajuns mai târziu la echipă.

În condiţiile date, voleibalistul în vârstă de 26 de ani şi-a pierdut locul de titular, post pe care a jucat mai tot timpul Cristian Bartha. Când s-a apelat la serviciile sale, cubanzeul şi-a ajutat echipa, însă aventura sa sub Meseş a fost una scurtă, de doar un sezon.

„Este un jucător bun, dar noi ne-am aşteptat la mai mult de la el. A început sezonul cu câteva absenţe pentru că el a fost convocat la Naţională, a ajuns târziu la Zalău şi a pierdut perioada de acomodare. Cristian Bartha a profitat şi nu a mai lăsat postul de titular din mână, astfel că cubanezului i-a fost foarte greu să se impună. Lyvan îşi va vedea de drumul său. Este un jucător de echipă naţională, o naţională prezentă la Jocurile Olimpice, deci nu îi va fi foarte greu să îşi găsească un nou angajament. E un jucător valoros, căruia dorim să-i mulţumim. Când s-a apelat la serviciile lui, a răspuns tot timpul cu un joc bun. Ne despărţit cu un oarecare regret, dar aceasta este viaţa”, spune managerul Adrian Feher.

Pentru sezonul următor, pe postul de coordonator a rămas Cristian Bartha, dar – în perioada următoare – clubul zălăuan va anunţa transferul unui coordonator tot român, cu care se află în discuţii avansate.

Lyvan Taboada Diaz (n. 4 octombrie 1998) s-a născut la Havana, capitala Cubei, acolo unde a şi început voleiul. La nivel de seniori, a evoluat în ţara natală timp de mai multe sezoane, la echipa La Habana. În vara anului 2021, cubanezul a ajuns în Europa, tocmai în România, unde a semnat un contract cu Ştiinţa Explorări Baia Mare, echipă pentru care a evoluat timp de două sezoane.

You may also like

Leave a Comment