Responsive Menu
Add more content here...


Rezultat RUȘINOS cu ultima clasată înregistrat de HC Zalău!

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 16 views
A+A-
Reset

În ultima etapă a turului, echipa condusă de Gheorghe Tadici nu a izbutit să treacă nici de CSM Galați, pe terenul căreia a trebuit să se mulțumească doar cu un punct. Partida s-a terminat cu o remiză, scor 24 – 24, dar gazdele au fost la o secundă distanță de o mare victorie. CSM Galați a marcat pentru 25 – 24 dar arbitrii și observatorul au considerat că timpul de joc expirase, astfel că reușita nu a fost validată

Un lucru este clar. HC Zalău traversează cea mai dificilă perioadă din ultimii 15 ani şi a ajuns să tremure pentru menţinerea în Liga Naţională. Situaţia în care a ajuns echipa lui Tadici dă motive de îngrijorare iubitorilor handbalului zălăuan, după ce în ultima rundă din tur, gruparea de sub Meseş nu a reuşit să câştige nici măcar cu CSM Galaţi. Adică cu ultima clasată, echipă pe care în primele 12 etape a învins-o mai toată lumea…la scor.

HC Zalău a fost nevoită să se mulţumească cu un punct după un nou joc modest din partea elevelor lui Tadici. Pentru acest meci, formaţia din Sălaj a acordat atenţie sporită şi a făcut deplasare cu câteva zile înainte de meci. Tadici a decis să îşi ducă echipa din nou la Cheile Grădiştei pentru ca elevele sale să nu acuze oboseala unei deplasări lungi.

În zadar, deoarece HC Zalău a înregistrat un rezultat ruşinos la Galaţi şi a rămas fără victorie în deplasare.

Deşi era favorită, gruparea de sub Meseş nu a putut să îşi valorifice acest statut. A condus în prima repriză de câteva ori, însă la diferenţă de maxim un gol. La pauză, CSM Galaţi era în avantaj şi la vestiare s-a intrat cu scorul de 12 – 11. Asta după ce trupa lui Valeriu Costea a fost în avantaj chiar şi la trei goluri, iar asta s-a întâmplat de mai multe ori, la 9 – 6, 10 – 7 şi 11 – 8!

Repriza secundă s-a disputat sub semnul echilibrului şi nicio echipă nu a reuşit să se desprindă decisiv. În minutul 40, tabela arăta 16 – 17, ca după 5 minute în avantaj să fie CSM Galaţi, la scorul de 19 – 18.

Finalul de meci a fost al CSM-ului din Galaţi, care de mai multe ori a condus la două goluri. A fost 21 – 19 în minutul 50, 22 – 20 şi 23 – 21 în minutul 53. Parcă în ultimele minute, jocul Zalăului a arătat ceva mai bine. Echipa lui Tadici a egalat la 23 şi chiar a condus cu 23 – 24 în minutul 58 după reuşita lui Mihart din 7 m.

Ultimele două minute au fost “incendiare”. Gazdele au egalat la 24, în timp ce Zalăul s-a pripit şi a pierdut atacul prin care putea trece din nou în avantaj. În ultimele secvenţe, mingea a fost la CSM Galaţi, care a marcat pentru 25 – 24 prin Iasmina Ichim. Bucuria a fost însă de scurtă durată, deoarece arbitrii şi observatorul au considerat că timpul de joc expirase, astfel că golul nu a fost validat.

S-a terminat 24 – 24, iar CSM Galaţi obţine primul punct din acest sezon. De cealaltă parte, HC Zalău îşi face acum griji serioase cu evitarea retrogradării directe doarece de acest rezultat ar putea profita la maxim CSM Slatina, prima echipă aflată sub linie.

Rezultatul de la Galaţi a fost greu digerat de către tabăra Zalăului. A avut loc şi un conflict între cele două bănci, după cum se poate observa în fotografia de mai jos.

Pentru HC Zalău urmează acum un retur pe care îl joacă cu sabia deasupra capului. Sălăjencele încep a doua parte de campionat în deplasare şi urmează să joace pe 29 ianuarie pe terenul fruntaşei Gloria Bistriţa.

CSM Galați – HC Zalău 24 – 24 (12 – 11)

CSM: Andrița 8 (3 din 7m), Lopătaru 5, Ichim 3, Manolachi 3, Taivan 2, Corban 2, Bichir 1.

HC Zalău: Mihart 8 (6 din 7m), Stamin 7, Lazic 4, D. Marin 2, Bălăceanu 1, Naumenko 1, Toth 1 (1).

Foto: Sportul Ilustrat

You may also like

Leave a Comment