Retrospectiva acțiunilor desfășurate în luna ianuarie la Centrele de zi pentru Persoane Vârstnice “Tinerețe fără Batrânețe” și “A doua familie”

În luna ianuarie, au fost demarate o serie de activități destinat persoanelor vârstnice, prin Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice "Tinerețe fără Batrânețe” și Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice "A doua familie”

by Mihai POP
0 comment 168 views
A+A-
Reset
Serviciul destinat persoanelor vârstnice, prin Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice “Tinerețe fără Batrânețe” și Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice “A doua familie”, a demarat, în luna ianuarie, o serie de activități ce au ca scop prevenirea instituţionalizării persoanelor vârstnice, prin promovarea participării acestora la viaţa socială şi cultivarea relaţiilor interumane.
Ziua de naștere este un eveniment personal de bucurie, pe care persoanele vârstnice au dorit să îl împărtășească împreună. Astfel, la cele două centre au fost sărbătoriți seniorii născuți în luna ianuarie.
Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită și la Centrele de Zi pentru persoane din subordinea Direcției de Asistență Socială. În această zi au recitat poeziile marelui Mihai Eminescu, au ascultat versurile puse în cântec ale acestuia și s-au bucurat împreună de importanță acestei zile.
Revelionul este momentul în care se sărbătorește începutul unui nou an alături de cei dragi, de oameni cunoscuți sau necunoscuți, care împărtășesc împreună aceeași bucurie. Seniorii au sărbătorit noul an o cupă de șampanie, meniu special, tombolă, concurs de dans, muzică și voie bună și nu în ultimul rând, cu tort, care a marcat începutul noului an.
Împlinirea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Romane a fost sărbătorită de către seniorii centrelor cu teatru, muzică și povești. Prin parteneriatul instituției cu Biblioteca Județeană Sălaj, seniorii au interpretat, în data de 23 ianuarie 2024, piesa de teatru “Mica Unire”. Costumele tradiționale, cântecele patriotice și dialogurile dintre personaje au creat o atmosferă captivantă, evidențiind importanța istoriei și a unității naționale. Finalul scenetei a fost marcat de hora unirii, la care au participat toți seniorii celor două centre.
La finalul lunii ianuarie, personalul centrelor au marcat împreună cu beneficiarii sărbătoarea religioasă a Sfinților Trei Ierarhi – Vasile, Grigore și Ioan, felicitând seniorii care poartă numele acestora.
Pe lângă  acțiunile menționate, persoanele vârstnice din cadrul celor două centre de zi beneficiază zilnic de activități de socializare și petrecerea timpului liber, consiliere psihologică, consiliere juridică și asistență medicală

You may also like

Leave a Comment