Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Paradă a maşinilor retro la Zalău – Un sălăjean se poate mândri cu cel mai vechi automobil Volvo din România!

Retro Parada Primăverii s-a desfăşurat azi, sâmbătă, 11 mai, în Piața Iuliu Maniu din municipiu, acolo unde sute de pasionaţi de maşini de epocă au admirat superbele exponate

by Tiberius NICODA
0 comment 697 views
A+A-
Reset

Zeci de mașini clasice au putut fi admirate sâmbătă, 11 mai 2024, între orele 11.00 – 14.00, în Zalău, în Piața Iuliu Maniu, la Retro Parada Primăverii.

Evenimentul a fost inițiat și organizat de către Retromobil Club România Filiala Sălaj în colaborare cu Primăria Municipiului Zalău.

Conceptul Retromobil Club România:

„Ne propunem ca în această pagină să centralizăm date de documentare care relatează istoria invențiilor românești în domeniul auto, prezintă personalități ale motorsportului, ilustrează vehiculele de fabricație românească și arhivează paginile de grafică din domeniul auto.

Ne dorim că recuperarea și diseminarea prezenței arhive să constituie un demers educativ, care să cultive interesul pentru vehiculele istorice, contribuind la susținerea conservării, restaurării și utilizării lor în condiții tehnice și istorice corecte.

Fără a avea pretenția unei prezentări exhaustive, dorim că această secțiune să fie un demers colaborativ care prin efortul pasionaților pe care îi incuranjam să participe la inițiativa, să strânga și să structureze cât mai multe informații despre istoria auto din România.

Îi așteptăm pe toți pasionații care dețin  documente precum fotografii de prezentare, documentații tehnice de fabricație, prospecte și pliante de prezentare comercială, materiale de promovare din presa vremii despre modelele de autovehicule fabricate în România să ne scrie la cultura  retromobil.ro pentru a putea iniția colaborarea!”.

Retromobil Club are o filială și în Sălaj

Cu cel mai vechi automobil Volvo din România, un model PV 544 din 1961, se mândrește Zalăul, aflat în colecţia lui Tiberiu Păuşan, cel care este şi preşedintele Retromobil Club Sălaj.

Tiberiu Păuşan împreună cu alţi câţiva pasionaţi de maşini de epocă, dorește și doresc ca să salveze nu doar maşini aparţinând unor mărci străine, ci, în primul rând, mărci româneşti consacrate, precum Dacia, Aro sau Oltcit.
Acesta este pasionat de maşini vechi, pe care le preferă, oricând, unor modele de ultimă generaţie.

Hobby-ul său, dar şi a altor câtorva împătimiţi, stau adunate, în câteva garaje şi spaţii de depozitare ale fostei Cooperative Servirea din Zalău.

Clubul de la Sălaj deţine şi o colecţie completă cu modelele celebrei motorete – Mobra, şi un exemplar în perfect funcțional premergător Mobrei româneşti, anume motoreta germană Zundapp.

O maşină de epocă nu este, în opinia membrilor Retromobil Sălaj, doar o mândrie că ai o maşină valoroasă, ci bucuria de a conduce un autoturism unic în felul lui, la care ai  contribuit  prin restaurare ca proprietar, care îţi poate oferi relaxarea pe care o cauţi în petrecea timpului liber.

Nu în ultimul rând  rămâne ca scop misiunea de a salva, în măsura posibilităţilor şi a disponibilităţilor financiare, istoria automobilistică a României.

Felicitări și laude inițiatorilor și pasionaților pentru mașinile retro!

You may also like

Leave a Comment