Bărbat din comuna Sărmășag, reținut de polițiști: a condus beat și fără permis o mașină pe care a furat-o

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj față de un bărbat de 41 de ani, din comuna Sărmășag, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință

by Mihai POP
0 comment 1.3K views
A+A-
Reset

Sâmbătă, 10 februarie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj față de un bărbat de 41 de ani, din comuna Sărmășag, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

În urma investigațiilor întreprinse de polițiști, s-a stabilit faptul că, la data de 9 februarie  a.c., în jurul orei 22.30, ar fi pătruns fără drept în curtea unei locuințe din localitatea Ilișua și ar fi sustras un autoturism, pe care l-ar fi condus pe drumurile publice.

Totodată, la data de 10 februarie a.c., la ora 01.30, același bărbat a fost depistat de polițiști, în localitatea Șimleu Silvaniei, în timp ce conducea autoturismul sustras, iar în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

La data de 11 februarie a.c., față de bărbatul de 41 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbatului în cauză.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

You may also like

Leave a Comment