Reținut de polițiști și arestat de magistrați, pentru comiterea infracțiunii de viol

by Stirile din Salaj
0 comment 367 views
A+A-
Reset

Luni, 22 ianuarie A.C. , în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au dispus reținerea, pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj față de un bărbat de 48 de ani, din județul Sălaj, cercetat pentru comiterea infracțiunii de viol.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada ianuarie – septembrie 2023, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a unei persoane vătămate minore (în vârstă de 13 ani), precum și de imposibilitatea acesteia de a se apăra sau de a-și exprima voința, bărbatul de 48 de ani ar fi abuzat-o sexual, în mod repetat.

Marți, 23 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale l-au prezentat pe bărbatul de 48 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Șimleu Silvaniei, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Șimleu Silvaniei a admis propunerea procurorului și a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, pentru documentarea întregii activități infracționale a celui în cauză.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

You may also like

Leave a Comment