Responsive Menu
Add more content here...


Reţelele de apă şi canalizare se extind la Crasna prin Programul “Anghel Saligny”

by Călin ONICAŞ
0 comment 119 views
A+A-
Reset

În cursul zilei de luni, la sediul Ministerului Dezvolării, primarul Kovács István a semnat contractul în valoare de 2 milioane de lei, prin care în comuna Crasna se va realiza extinderea reţelei de apă şi extinderea reţelei de canalizare cu racorduri menajere

Pe Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”, Primăria comunei Crasna a depus nu mai puţin de 8 proiecte, în valoare de peste 130 de milioane de lei. Proiectele prevăd modernizarea infrastructurii rutiere sau extinderea reţelelor de apă şi canalizare. Până la urmă, trei proiecte dintre acestea au primit finanţare de la Guvernul României: “Modernizare uliţe în comuna Crasna”, “Extindere reţea apă potabilă şi extindere reţea canalizare cu racorduri menajere în comuna Crasna” şi “Retehnologizare şi extindere staţie de epurare în localitatea Crasna”. Pentru cele trei proiecte, Guvernul va direcţiona către comuna Crasna suma de 42 de milioane de lei.

Primarul Kovács István a semnat primul proiect de investiţii pe Programul “Anghel Saligny”

La începutul acestei săptămâni, mai exact luni – 21 octombrie, primarul Kovács István s-a aflat în capitală. La sediul Ministerului Dezvoltării, edilul comunei de pe Valea Crasnei a semnat primul contract de investiţii dintre cele trei proiecte finanţate pe Programul “Anghel Saligny”.

Este vorba de proiectul ce prevede extinderea reţelei de apă potabilă şi extinderea reţelei de canalizare cu racorduri menajere, valoarea investiţiei ridicându-se la suma de 2 milioane lei.

Două milioane de lei pentru extinderea a 3 kilometri de reţea de apă şi a 2.2 kilometri de reţea de canalizare

Prin acest proiect, reţeaua de apă va fi extinsă cu peste 3.000 m, în timp ce reţeaua de canalizare va fi extinsă cu aproape 2.200 m.

Sunt luate în calcul extinderi pe străzile noi din comună, unde s-au construit case, dar şi pe străzi vechi care nu beneficiau de această facilitate din centrul comunal. În ce priveşte reţeaua de apă, va fi extinsă şi pe o porţiune din localitatea Huseni.

Lucrările au început de mai bine de o lună, iar autorităţile locale speră ca proiectul să fie finalizat până la sfârşitul anului viitor.

„Proiectul de extindere a reţelelor de apă şi canalizare este primul proiect pe care îl implementăm pe Anghel Saligny la Crasna. Ne bucurăm că putem face extinderi la aceste reţele, după care atenţia noastră se va îndrepta către lucrările de modernizare a infrastructării rutiere, mai ales în zonele în care se lucrează la apă şi canalizare”.
Kovács István – primarul comunei Crasna

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 25 octombrie.

You may also like

Leave a Comment