Responsive Menu
Add more content here...


Recursul procesului Bet365 vs ONJN are loc pe 9 noiembrie

by Sportul Salajean
0 comment 40 views
A+A-
Reset

În toamna anului 2015, Bet365, operator de pariuri online din România la acea vreme, a pierdut dreptul de a activa pe piața românească de gambling. Decizia Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) a fost atacată, iar companiile Hillside, care dețin acest operator, au avut câștigat de cauză în cele trei procese intentate în care acuză statul român, însă deciziile nu sunt încă definitive în toate dosarele.

În ciuda faptului că jucătorii din România au la dispoziție mai multe alternative foarte bune, o parte dintre pariori încă își amintesc de Bet365. Recursul din 9 noiembrie 2021 ar putea fi unul decisiv, însă rămâne de văzut dacă operatorul britanic va obține o victorie totală și nu una parțială – așa cum a reieșit din ultima decizie luată în cel mai important dosar, notează cote-pariuri.ro.

Primul dintre cele trei procese demarate de reprezentanții casei de pariuri din Anglia a fost câștigat definitiv de Hillside. În dosarul 6443/2/2015 s-a obținut suspendarea actului administrativ prin care se anula dreptul de operare provizoriu al celor de la Bet365 în România.

Cu toate acestea, orice nou operator de jocuri de noroc care dorea să obțină dreptul legal de funcționare din partea ONJN primea, în primă fază, o licență temporară, valabilă pentru o perioadă de 12 luni, urmând ca după această perioadă, acesta să primească o licență cu o valabilitate de 10 ani – atâta vreme cât operatorul nu încălca legislația în această perioadă.

În al doilea proces, Hillside solicita anularea deciziei luate de ONJN, prin care se anula dreptul de operare al companiilor care dețin Bet365 în România. Dosarul 3136/2/2016 a fost amânat și retrimis la rejudecare în două rânduri: odată în iulie 2020 și a doua oară în iunie 2021. Hillside a avut câștig de cauză și de această dată, însă ONJN a făcut apel.

Al treilea proces, care invoca anularea actului prin care Bet365 a primit dreptul de a opera online abia din prima zi a lunii August 2015, a fost câștigat parțial de Hillside, la al 24-lea termen, însă ambele părți au înaintat recurs.

Hotărârea 2824 din 15.06.2018 a Curții de Apel a dispus:

Admite în parte acțiunea. Dispune anularea în parte a deciziilor nr. 2168 și 2169 din 07.09.2015 în privința mențiunii din anexa la acestea prin care se stabilește că dreptul de organizare și operare este acordat începând cu data de 01.10.2015. Obligă pârâtul Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc la plata către reclamant a sumei de 100 lei reprezentând taxa de timbru aferentă capetelor de cerere admise. Respinge cererea în rest ca neîntemeiată. Cu drept de a formula recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cale de atac care se va depune la Curtea de Apel București. Pronunțată azi 15.06.2018 prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței conform art. 296 alin. 2 Cod proc. civ.

Acesta este cel mai important proces, deoarece motivul pentru care Hillside a pierdut dreptul de activa pe piața românească de jocuri de noroc online a fost tocmai acela că, decizia ONJN ar fi intrat în vigoare în data de întâi a următoarei luni după dată efectivă a publicării deciziei.

În cazul în care această ultimă decizie ar dobândi caracterul definitiv, cei aproximativ 1000 de pariori care au fost amendați de ONJN pentru că au pariat online la Bet365 în perioada 11-30 septembrie a anului 2015 și-ar putea recupera banii.

În ciuda tuturor amânărilor și rejudecărilor dictate, având în vedere rezultatele celor trei procese dintre Bet365 și ONJN, nu ar trebui exclusă revenirea operatorului de pariuri sportive și jocuri de noroc din Marea Britanie în piața autohtonă de gambling.

You may also like

Leave a Comment