Responsive Menu
Add more content here...


Recomandările polițiștilor sălăjeni cu privire la traficul rutier pe două roți

Vremea frumoasă și perioada de vacanțe aduce mai des bicicliști și utilizatori de trotinete pe drumurile publice. De asemenea, zilele călduroase constituie un îndemn pentru pasionații de motociclism să iasă la drum

by Mihai POP
0 comment 118 views
A+A-
Reset

Dragi parteneri de drum, știm că timpul frumos și asfaltul uscat aduc bucurie în sufletul oricărui iubitor de motoare. Știm, de asemenea, că odată cu încălzirea vremii, motocicliștii ies din hainele grele de iarnă și trec la gecile și cizmele cu protecție și la căștile proaspăt curățate, atât de necesare pentru siguranța lor.

Pentru a vă putea bucura din plin de vremea frumoasă de afară, polițiștii, vă recomandă:

– Utilizați echipamentul de protecție omologat (cască, costum, cizme și mănuși) pentru că numai acesta vă poate asigura o protecție eficientă în caz de accident.

Fiţi vizibili! Purtați haine strălucitoare, reflectorizante! Adăugaţi material reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.

– Respectați regulile privind efectuarea depășirii, manifestați prudență și efectuați această manevră numai prin partea stângă, fără a-i incomoda pe ceilalți parteneri de trafic.

– Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le “tăia”! Multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.

Păstraţi contactul vizual – nu presupuneţi că vă văd ceilalţi. Încercaţi întotdeauna să aveţi contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale de a vă intersecta traiectoria. Anticipaţi intenţiile partenerilor de drum! Chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiaţi, ei judecă greșit de multe ori distanţa şi viteza. Nu vă bazaţi numai pe buna lor reacţie.

• Respectați regulile privind efectuarea depășirii, manifestați prudență și efectuați această manevră numai prin partea stângă, fără a-i incomoda pe ceilalți parteneri de trafic.

– Nu creați suprize în trafic, manevrele bruște sau accelerarea puternică a motorului produc disconfort, iar aplicarea principiului ,,mă strecor” pentru că am timp sau am loc, generează risc major de accident.

– Adaptați permanent viteza la condițiile meteo, de drum și de trafic.

– Anticipați pericolele – rulând la distanță de minim 1,5 m față de vehiculele aflate în staționare, pentru a evita deschiderea bruscă a unei portiere.

– Nu confundați strada cu pista de concurs – viteza crește exponențial riscul de accident, precum și gravitatea consecințelor.

– Fiţi pregătiţi pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente și…PE MOTOARE!

Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj vă urează asfalt uscat și o călătorie fără evenimente nedorite!

You may also like

Leave a Comment