Responsive Menu
Add more content here...


Recomandări ale poliţiştilor pentru prevenirea infracțiunilor de tâlhărie

by Mihai POP
0 comment 28 views
A+A-
Reset

Dacă sunteţi victimă sau martor al comiterii unei infracţiuni, sesizaţi imediat poliţia la telefon 112, apel de urgenţă gratuit!


Trăim într-o societate în care pericolele de diverse tipuri ne pândesc la fiecare pas.

Este absolut necesar să încercăm, pentru binele nostru, să evităm pe cât posibil să ajungem victime ale răufăcătorilor.

Majoritatea tâlhăriilor sunt comise prin smulgerea obiectelor de valoare și au loc pe stradă, în scările de bloc, în parcări, dar și în baruri sau locuințe.

Având în vedere acest aspect,  Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității vă recomandă:

  • Evitaţi să vă aflaţi în locuri periculoase, slab iluminate la ore târzii din seară sau noaptea!
  • Evitaţi să circulaţi singuri având asupra dvs. sume mari de bani sau bunuri de valoare expuse la vedere!
  • În cazul în care sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să vă opriţi la cel mai apropiat sediu de poliţie, reţinând cât mai multe dintre semnalmentele agresorului pentru a putea fi identificat şi reţinut (vârstă, constituţie fizică, aspect, îmbrăcăminte, semne particulare, voce, accent, direcţia în care a plecat, etc)!
  • În cazul în care sunteţi atacaţi, nu intraţi în panică, faceţi gălăgie ca să atrageţi atenţia cetăţenilor sau al unui poliţist în patrulare!
  • Nu consumaţi alcool cu persoane necunoscute sau amici ocazionali şi nu vă lăudaţi faţă de aceştia cu valorile pe care le aveţi la dumneavoastră sau acasă, puteţi rămâne fără ele!

You may also like

Leave a Comment