Responsive Menu
Add more content here...


Razie a polițiștilor sălăjeni pe drumurile din județ, au dat zeci de amenzi de mii de lei în doar două zile

Polițiștii din Sălaj au făcut o razie pe drumurile din județ care au risc ridicat de accidente, iar după două zile au fost aplicate sancțiuni, contravenții, au fost luate permise și certificate

by Mihai POP
0 comment 193 views
A+A-
Reset

În perioada 24 – 26 mai a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au continuat acţiunile pe şoselele din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 449 de persoane, au fost verificate 397 de autovehicule, iar ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 323 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 76.161 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii rutieri au reținut 19 permise de conducere și 19 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 141 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 29 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, două pentru nerespectarea culorii semaforului electric, au fost sancționate 8 depășiri neregulamentare și o oprire neregulamentară, alte trei sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar două sancțiuni pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice.

Totodată, au fost sancționați 17 pietoni, 3 bicicliști și 4 căruțași, o altă sancțiune a fost aplicată pentru neacordarea priorității de trecere, iar 112 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

De asemenea, polițiștii rutieri au sancționat 3 transporturi de mărfuri generale și au aplicat 7 sancțiuni contravenționale conform prevederilor O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Polițiștii rutieri vor desfășura astfel de acțiuni și în perioada următoare, în vederea asigurării unui climat de siguranță pe șoselele din județ, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accindete rutiere și în vederea respectării regimului legal de viteză.

You may also like

Leave a Comment