Responsive Menu
Add more content here...


Rareş Pop pleacă la Turda pentru a menţine poarta Sticlei intactă

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 23 views
A+A-
Reset

Tânărul goalkeeper al celor de la “U” Cluj va apăra în turul acestui campionat la gruparea nou-promovată în Liga a III-a, sub formă de împrumut


La capitolul fotbalişti în Liga 1, judeţul Sălaj nu stă prea grozav, atât în ceea ce priveşte numărul jucătorilor de câmp, cât şi al portarilor. Totuşi, din urmă, vin jucători tineri, cu potenţial mare şi în cel mai scurt timp, aceştia ar putea face pasul către primul eşalon. Vorbim de Adrian Micaş (“U” Cluj), Alexandru Cherecheş (ASU Poli Timişoara), Iustin Ardelean (Ripensia Timişoara), Alex Băican şi Vlad Opriş (Luceafărul Oradea), toţi evoluând la echipe din Liga a II-a în acest sezon.

În ceea ce privesc portarii din judeţul nostru, aici stăm ceva mai rău, iar în ultimii ani, doar Claudiu Băican a evoluat în Liga 1, în timp ce Cristian Man şi Alex Gudea au fost în lotul unor formaţii de prim eşalon. Să spunem că un alt nume interesant este şi Rareş Pop, tânărul portar al celor de la “U” Cluj.

După ce şi-a încheiat junioratul la gruparea “şepcilor roşii”, portarul sălăjean a fost împrumutat de către clujeni la AFC Odorheiu Secuiesc, o formaţie de Liga a III-a. Sub comanda lui Alpar Meszaros, Rareş Pop a avut evoluţii bune şi în această vară a revenit la “U” Cluj, însă din păcate, la scurt timp după revenire, Pop a suferit o ruptură musculară ce l-a ţinut pe “bară”.

Astfel, la echipa “studenţilor” a ajuns un alt portar tânăr, Cosmin Dur-Bozoancă, iar Rareş Pop a fost împrumutat din nou, pentru a acumula experienţă şi a creşte cât mai repede în valoare. De această dată, sălăjeanul nu a mai ajuns la Odorheiu Secuiesc, ci undeva mult mai aproape de casă, la Sticla Arieşul Turda, o formaţie care tocmai a promovat în Liga a III-a, după o dublă la barajul de promovare cu Unirea Mirşid, campioana Sălajului.

La gruparea din Turda, Rareş Pop va evolua până în iarnă. Să spunem că tânărul portar a şi debutat pentru noua sa echipă, cu ocazia partidei din Cupa României, cu Sănătatea Cluj, clujenii câştigând jocul cu 3 – 1. Din păcate, însă, accidentarea portarului sălăjean a recidivat şi va rata startul noului sezon.

Sticla Arieşul Turda a fost repartizată în Seria a V-a din Liga a III-a, alături de echipe precum AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, CS Minaur Baia Mare sau AFC Hărman. Turdenii vor debuta în noul sezon pe teren propriu, sâmbăta viitoare, 1 septembrie, însă cel mai probail, Rareş Pop va reveni pe teren în etapa a doua, în deplasarea de la AFC Hărman.

“Am mers împrumut până în iarnă la Sticla Arieşul Turda. În meciul din Cupa României cu Sănătatea Cluj, accidentarea a recidivat şi din păcate nu voi putea juca în prima etapă. Pentru noul sezon, în primul rând îmi doresc să închei turul sănătos şi cu o clasare între primele echipe ale Seriei”, a spus Rareş Pop, pentru Sportul Sălăjean.

Să spunem că tot în Seria a V-a, împreună cu Sticla Arieşul Turda a fost repartizată şi AFC Odorheiul Secuiesc, grupare pentru care Rareş Pop a evoluat în returul sezonului trecut şi pe care a ajutat-o să se salveze de la retrogradare.

“Le urez baftă celor de la AFC Odorheiu Secuiesc. Am rămas în relaţii foarte bune cu cei de acolo şi sper să aibă şi ei un tur reuşit. Cam toate echipele din această Serie sunt la acelaşi nivel, probabil cu un avantaj pentru echipa din Miercurea Ciuc care sunt şi favoriţi la promovare”, a mai spus tânărul portar.

 

You may also like

Leave a Comment