Responsive Menu
Add more content here...


Rapid Jibou, campioana Sălajului în 2021

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 31 views
A+A-
Reset

Gruparea de pe Someş şi-a asigurat primul loc în minicampionatul Ligii a IV-a cu o etapă înaintea finalului de retur şi va merge la barajul de promovare în Liga a III-a. Până atunci, formaţia jibouană mai are de jucat un meci, cu ocupanta locului 2, o finală care nu mai are nicio miză, iar Rapid Jibou se poate folosi de acest joc pentru a face o bună pregătire înaintea duelurilor decisive pentru promovare


Cele şase etape din minicampionatul Ligii a IV-a s-au încheiat. Aşa cum era de aşteptat, Rapid Jibou a devenit campioana Sălajului în 2021 şi şi-a asigurat primul loc cu o etapă înaintea finalului de retur.

Jibouanii au obţinut şi matematic calificarea la baraj în Vinerea Mare, după ce au câştigat derby-ul local cu Someşul Someş-Odorhei.

Chiar dacă a evoluat în deplasare, Rapid Jibou s-a simţit confortabil şi a deschis rapid scorul prin Mihai Bode, din penalty. Someşul a încercat  să echilibreze jocul, iar la jumătatea reprizei, Rau Iliese a egalat cu un şut pe mijlocul porţii. 

Egalitatea a persistat mai puţin de 10 minute, deoarece gruparea de pe Someş a beneficiat de o nouă lovitură de la 11 m, pe  care a transformat-o din nou Mihai Bode.

Experimentatul jucător a fost la înălţime, iar după doar 3 minute a lovit din nou şi a marcat pentru 1 – 3 cu un şut de la 16 m, în plasa laterală. Nu avea să se termine aşa prima repriză, deoarece în minutul 45, Rapid Jibou a mai marcat prin Alex Turcu, cel care a finalizat cu o lovitură de cap o centrare primită de la Flaviu Porumb.

“Zarurile” au fost aruncate după prima repriză, însă chiar dacă nu a mai forţat, Rapid Jibou a mai înscris de două ori şi în partea secundă. Ciprian Pavel a dus scorul la 1 – 5, iar tabela a fost închisă de Sebastian Turbucean, cu un şut la colţul scurt.

Ţinând cont că şi-a asigurat primul loc, Rapid Jibou nu s-a mai stresat pentru ultima etapă de la Ip, unde a suferit o înfrângere. Până la meciurile de baraj, gruparea de pe Someş mai are de trecut de un meci tot fără miză, care va fi o finală a campionatului între primele două clasate, Rapid Jibou urmând să întâlnească pe AS Chieşd.

Flore Pop – director sportiv la Rapid Jibou:  “Ne pune pe gânduri înfrângerea de la Ip. Am fost cu nasul pe sus”

“La Someş-Odorhei am făcut un joc reuşit, pe un teren foarte bun unde am putut pasa. A fost un joc bun dar am jucat cu cea mai slabă echipă din acest minicampionat. Ne-am deplasat cu gândul să câştigăm şi la Ip, unde terenul a lăsat de dorit şi acest lucru s-a văzut în calitatea jocului nostru. Pentru determinarea care au avut-o îi felicit pe cei de la Ip. Ne pune un pic pe gânduri această înfrângere, fiindcă ne-am îmbătat cu apă rece după meciul de vineri, iar  sâmbătă am fost cu nasul pe sus. Vrem să câştigăm finala cu AS Chieşd, chiar dacă nu mai are o miză şi să trecem peste prestaţia nereuşită de la Ip. Trebuie să facem un joc aşa cum ne caracterizează şi să obţinem o victorie care să ne dea curaj pentru jocurile de baraj. Toţi avem acelaşi gând: promovarea în Liga a III-a”. 


Someşul Someş Odorhei – Rapid Jibou 1 – 6 (1 – 4)

Au marcat: Raul Iliese (‘23), respectiv Mihai Bode (‘3 – pen., ‘34 – pen., ‘37), Alex Turcu (‘45) Ciprian Pavel (‘58) şi Sebastian Turbucean (‘78)

Someşul: Raul Bumbaş – Andrei Pop, Vlad Cioban, Marius Haiduc, Bogdan Rus (c), Flaviu Conţ (‘62 Samuel Botiş), Raul Brînduşe, Raul Porumb (‘46 Marius Moş), Tudor Hozan, Florin Săstraş şi Raul Iliese (‘46 Adrian Pop). Rezerve: Emil Deac – Robert Cristorean, Ştefan Mehesz şi Vlad Ortelecan. Antrenor: Adrian Deac. Preşedinte: Liviu Horincar

Rapid: Ionuţ Chechedi – Marius Cheţa (‘46 Sebastian Turbucean), Radu Blaga (‘60 Ionuţ Blaga), Cristian Ţurcaş (c), Rareş Pintea (‘60 Gabriel Buda), Răzvan Birta (‘46 Ciprian Pavel), Gabriel Ţiriac, Flaviu Bărnuţiu (‘80 Andrei Bene), Alex Turcu, Mihai Bode (‘60 Vlad Lazăr) şi Flaviu Porumb (‘70 Vasile Ilieş). Rezerve: Adrian Noţigan – Răzvan Meleg. Antrenor: Emil Ionaş. Delegat: Flore Pop

Au arbitrat: la centru – Raul Horvat (Zalău), asistenţi Adrian Iancău (Derşida) şi Alin Demian (Letca)

Observator AJF: Paul Unimătan (Zalău)

Jucătorul meciului: MIHAI BODE


You may also like

Leave a Comment