Responsive Menu
Add more content here...


Rapid Jibou află joi cu cine joacă la baraj. La tragerea la sorţi se ţine cont de criteriul geografic!

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 21 views
A+A-
Reset

Adversara Jiboului se va alege dintre  Luceafărul Oradea, Progresul Şomcuta Mare (ultimele două clasate din Seria a X-a) sau Industria Galda cu CS Ocna Mureş (ultimele două clasate din Seria a IX-a)


După ce miercuri seara se vor afla ultimele trei echipe de Liga a IV-a calificate direct la barajul pentru Liga a III-a, FRF va organiza joi dimineaţă tragerea la sorţi a celor 21 de partide pentru menţinerea-promovarea în eşalonul al treilea.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat că la tragerea la sorţi se va ţine cont de criteriul geografic, iar în aceste condiţii, gruparea de pe Someş ştie la ce se poate aştepta.

Adversara Jiboului se va alege dintre  Luceafărul Oradea, Progresul Şomcuta Mare (ultimele două clasate din Seria a X-a) sau Industria Galda cu CS Ocna Mureş (ultimele două clasate din Seria a IX-a).

Se va juca tur-retur, iar primul meci este programat chiar duminică, 16 mai, urmând ca returul să se dispute o săptămână mai târziu, pe 23 mai.

Indiferent peste ce echipă va da, Rapid Jibou pare să porneascu cu şansa a doua, ţinând cont că va avea de înfruntat o echipă de Liga a III-a, care vine după un sezon pe care l-a dus în eşalonul superior, cât şi după o pregătire adecvată acestei ligi.

Însă, gruparea de pe Someş este optimistă că poate da lovitura şi mizează pe ambiţia şi determinarea jucătorilor care vor să ajungă în Liga a III-a.

Rapid Jibou joacă şi pentru Sălaj, judeţ care în cazul unei promovări a jibouanilor ar avea din vară trei echipe în Liga a III-a, ceea ce nu s-a mai întâmplat de zeci de ani.

Flore Pop: “Dacă ne dorim să fim în Liga a III-a, trebuie să fim pregătiţi pentru orice adversar”

Rapid Jibou are de trecut un examen dificil pentru a ajunge în Liga a III-a, iar pe 16 şi 23 mai are de jucat un baraj în compania unei grupări ce vine după un sezon în eşalonul superior.

Chiar dacă echipa pe care o va întâlni Rapid Jibou vine de pe loc retrogradabil din Liga a III-a, Flore Pop este conştient că gruparea din eşalonul superior porneşte favorită.

“Ne bucurăm că am evitat turul preliminar şi ne-am calificat direct la barajul de promovare. Industria Galda şi Luceafărul Oradea par cele mai accesibile adversare din această zonă geografică şi sperăm să avem noroc la tragerea la sorţi şi să dăm peste o echipă cât mai accesibilă.Dacă ne dorim cu adevărat să fim în Liga a III-a, trebuie să fim pregătiţi pentru orice adversar. Indiferent cu cine vom juca, echipa din Liga a III-a porneşte cu prima şansă, dar şi noi avem jucători cu experienţă, iar unii dintre ei au jucat în Liga a III-a.Sperăm să compensăm lipsa de pregătire prin experienţa unor jucători şi prin dăruire”, a declarat Flore Pop.

You may also like

Leave a Comment