Responsive Menu
Add more content here...


Radu Nistorescu trage un semnal de alarmă după tragedia în care fetiţa de 12 ani şi-a pierdut viaţa

by Mihai POP
0 comment 35 views
A+A-
Reset

Radu Nistorescu – consilier județean PNL – a solicitat membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) să ia atitudine față de tragedia care a avut loc recent – decesul unei fetițe, care a căzut dintr-un microbuz al unei firme de transport persoane


În cursul zilei de azi, la Zalău a avut loc şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică.

Cu această ocazie Radu Nistorescu – fostul administrator public al municipiului Zalău, a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte licenţele de transport acordate de către Consiliul Judeţean şi despre încălcările aduse asupra legii făcute de transportatori.

Totul după ce o fetiţă de doar 12 ani s-a stins din viaţă, a căzut din microbuzul ce o ducea spre casă, din cauza condiţiilor improprii.

„Cred că ATOP-ul ar trebui să-și justifice existența și, dacă tot primesc indemnizații nejustificat de mari, membrii din acest organism ar trebui să încerce măcar să demareze campanii de conștientizare sau să îndemne autoritățile competente să fie mai active. Din păcate, lipsa unor măsuri instituționale clare de-a lungul anilor, indulgența celor care ar trebui să verifice respectarea legii și, mai ales, inconștiența unor patroni certați cu legea și bunul simț, duc la adevărate tragedii. Ori, în astfel de situații, în afară de exprimarea regretelor, cred că se impune ca instituțiile competente să își facă datoria. Consiliul Județean aprobă atribuirea licențelor de traseu, dar implicarea noastră nu ar trebui să se oprească aici. Tocmai de aceea, am solicitat în ședința de astăzi, 28 februarie, colegilor din ATOP să ia legătura cu reprezentanții celorlalte instituții care au competențe în domeniu – Poliție, RAR, ISCTR etc. – și să intensifice controalele în domeniul transportului de persoane. În ultima vreme, în dezbaterea publică, în mass media locală sau pe rețelele de socializare au apărut informații alarmante care arată că mulți transportatori încalcă legea, folosesc mașini nesigure, apelează la improvizații periculoase (cum a fost și în cazul nefericit al fetiței care și-a găsit sfârșitul în 19 februarie)”, declară Radu Nistorescu, consilier județean PNL Sălaj.

You may also like

Leave a Comment